Her finner du Norges beste utvalg av hagemøbler

Anbefalt

En fin uteplass med en hyggelig atmosfære er et must når vår og sommer melder sin ankomst. Få er så begeistret for å tilbringe livet ute som oss nordmenn og da er uteplassen et viktig området. Om du skal fornye uteplassen hjemme eller på hytta er det alltid noen ting som er viktig å tenke gjennom før du bestemmer deg. Du kan lage fantastiske uteplasser med både store og små områder og du kan lage din egen oase både på terrassen og i hagen, her er det bare fantasien som setter grenser.

Vi har tatt en prat med Sparmax.no for å få de beste tipsene til hvordan du kan skape deg den ultimate uteplassen. En uteplass bør være et sted hvor du kan nyte lange dager i ferien, eller trekke deg tilbake etter lange arbeidsdager, samt et sted hvor du kan invitere til koselige og festlige stunder.

Vedlikeholdsfrie utemøbler

Sittegruppe bassseng
Moonlight Living sofagruppe i gråmix rotting/ Sparmax.no

Når du skal investere i nye hagemøbler bør du sørge for at du kjøper noen som er tilnærmet vedlikeholdsfrie og som tåler å stå ute hele året. Det er ikke alle som har mulighet for innendørs lagring og da passer det greit om møblene tåler å stå noen måneder innpakket.

Her finner du hagemøbler i vedlikeholdsfri rotting og aluminium som holder år etter år. Alt du behøver å gjøre er å spyle eller vaske over møblene når du skal gjøre uteplassen klar for sesongen.

Vil du se nærmere på flere flotte hagemøbler så finner du det her. 

Hvordan skal du bruke uteplassen og hagemøblene?

Sitteplass med stoler
Karibia – Spisegruppe med treseter sofa, reclinere og bord i chocolate/ Sparmax.no

Det finnes en mengde med flotte hagemøbler å velge mellom og det første du bør tenke på er hva du trenger til din uteplass. Har du planer om å ha mange til bords hvor det skal nytes deilige måltider, eller ønsker du deg et sted hvor du kan lene deg tilbake med lave skuldre?

Husk at hvis du har planer om å spise mye ute i hagen eller på terrassen bør du ha en sittegruppe med litt høyde på både bordet og stolene.

Vil se nærmere på spisegrupper til uteplassen så finner du dem her. 

Sittegruppe 4
Hjørnesofa og bord i rotting./ Sparmax.no

Du kan også velge en sittegruppe som er mer som en sofa. Den vil garantert føles elegant og behagelig og med litt høyde er det fult mulig å bruke den når du har gjester og skal spise ute en varm dag.

Trenger du en ny sofagruppe til uteplassen bør du ta en kikk her.

Sittegruppe stor
Moonlight Lounge sofagruppe i gråmix rotting. / Sparmax.no

Du kan få også få sittegrupper som er modulbasert slik at du kan få akkurat det du har behov for. Med flere moduler kan du legge til og trekke i fra slik at du får en sittegruppe som passer godt inn hos deg. I tillegg kan det være en idé å investere i noen ekstra stoler som du kan stable slik at du alltid har ekstra sitteplasser.

Hvor stor plass har du?

SIttegruppe 5
Florida sofagruppe i mørkgrå aluminium./ Sparmax.no

Du kan skape innbydende uterom på både store og små uteplasser. Hos Sparmax.no finner du et godt utvalg av hagemøbler uansett størrelse på uteplassen din. Uavhengig av størrelsen på uterommet vil du få hagemøbler som er komfortable og som ser innbydende ut.

Sittegruppe rotting
Moonlight Relax – Sofagruppe i brunmix./ Sparmax.no

Her finner du også mindre sittegrupper som passer perfekt inn på balkongen eller på plattingen. Med noen ekstra stoler kan du fint få plass til noen ekstra gjester.

Rundt bord
Rund spisegruppe med plass til seks personer./ Sparmax.no

Vil du ha utemøbler i «stuestil» så er runde bord med behagelige stoler blitt mer og mer populært. Disse spisegruppene er plassbesparende og passer godt inn på store og mindre områder.

Cafebord
Kosekroken kaffesett i antrasitt (2 stoler + 1 bord)/ Sparmax.no

Du kommer også langt med et bord og noen stoler om det er det du ønsker. Kafébord gjør seg godt og er praktiske å lagre på vinteren. Nå får du også stoler til kafésettene som ser flotte ut med gode puter som gjør dem utrolig behagelig å sitte i.

Husk å ta mål før du ser etter drømmemøblene, da er du sikker på at du ikke kjøper noe som blir enten for lite eller for stort.

Vil du se nærmere på flotte kafésett så finner du det her. 

Hagen eller terrassen

Sittegruppe hagen
Skjærgården spisegruppe med 6 reclinere i gråmix og bord i antrasitt aluminium. / Sparmax.no

Om du skal ha møblene på terrassen eller i hagen er helt opp til deg. Det du bør huske på er at det bør være relativt flatt der du skal ha møblene stående. Den beste plasseringen av hagemøbler er å sette dem på et jevnt og godt dekke.

Vil du se flere flere flotte spisegrupper til hagen så finner du dem her.

Oase i egen hage

Solsenger
Sun Daybed med to solsenger og bord i sort rotting./ Sparmax.no

Vedlikeholdsfrie og sammenleggbare solsenger er perfekt for dager hvor alt du ønsker er å slappe av og å ligge i solen. Flotte solsenger vil gi hagen din inntrykk av det lille ekstra og her finner du senger som passer godt til flere sittegrupper. Velger du noe i samme stilen vil du ha en rød tråd gjennom alle de lekre og funksjonelle utemøblene.

daybed
Dream rund solseng i svart rotting med solskjerming/ Sparmax.no

Lite føles bedre enn å synke tilbake i behagelige utemøbler en varm dag. Med en day-bed kan du gjøre uteplassen din ekstra luksuriøs. En day-bed med innebygget solskjerming er perfekt når solen står som høyest.

Planter
Potter i tre ulike størrelser/ Sparmax.no

Det finnes mange måter å lage en vakker oase i hagen på. Vil du skape en egen sydenstemning på utsiden av din egen dør bør du i tillegg til flotte hagemøbler også unne deg noen planter i noen store og unike blosterpotter. Plant alt fra palmer til sitrontre og bring følelsen av middelhavet rett hjem til deg.

Hengestol 2
Jamaica hengestol med tak./ Sparmax.no

Vil du ha et skikkelig smykke i hagen bør du velge deg en lekker hengestol som er både vakker og funksjonell. Plasser den et sted som vil gi deg et lite frikvarter i en hektisk hverdag.

Vil du se flere day-beds og solsenger bør du ta en kikk her.

Skygge

Parasoll
Flott hagebar med plass til åtte personer. / Sparmax.no

Det er ingen tvil om at at det å ligge i solen er deilig, men enkelte ganger passer det å skygge litt for solen. Husk at solen er ekstra sterk når den står høyest på himmelen. Mange av oss liker å spise ute og da kan det være greit med en parasoll. En parasoll vil både skygge for solen og sørge for at du kan sitte ute selv når det regner.

Trenger du en parasoll? Da finner du dem her.

Oppbevaring

Putekasse
Lady putekasse og sittebenk i brunmix rotting/ Sparmax.no

Du bør absolutt ha et sted å legge putene til hagemøblene dine når de ikke er i bruk og da passer det perfekt med en putekasse eller to. Invester i en putekasse som også fungerer som en benk, da får du ekstra sitteplasser. Når du velger en putekasse bør du velge en som er vanntett slik at du er sikker på at putene dine ikke blir våte og ødelagt over tid.

Vil du se nærmere på alle putekassene så finner du dem her.

Verdt å vite

Sofagruppe 2
Modulbassert sofagruppe som settes sammen etter behov./ Sparmax.no

Med hagemøbler på terrassen og i hagen er det en fordel å velge møbler som ikke veier så mye slik at du kan flytte dem rundt som du ønsker. Både møbler i kunst-rotting og aluminium har lav vekt og kan enkelt flyttes rundt på, samtidig som de er vedlikeholdsfrie.

Når sesongen er over må møblene lagres, men med vedlikeholdsfrie møbler kan de stå ute hele året. Samle og stable møblene dine et sted hvor de står trykt for både vind og snø gjennom høst og vinter. Husk at putene må lagres innendørs i en kjeller eller i en bod.

Kjøpe hagemøbler på nett

Sittegruppe 6
Jamaica hjørnesofa m/spisebord og to deilige stoler, i hvit aluminium./ Sparmax.no

Når du skal fornye uteplassen din med nye hagemøbler bør du sørge for å kjøpe møbler som varer en stund. Når du handler hagemøbler på nett bør du velge en forhandler som har rask levering og god kundeservice. Hos Sparmax.no får du alltid gode priser og rask behandling. Her står de alltid tilgjengelig for deg enten du har spørsmål eller trenger litt veiledning.

Lykke til og gled deg til mange deilig dager ute 🌺

Flere artikler