10 kule fakta om sjokolade du kanskje ikke visste

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Sjokolade er vel den søtsaken jeg synes det aller vanskeligst å ligge unna. Det kan stå mye søtsaker på bordet som jeg glatt kan klare meg uten, men sjokolade, da er jeg solgt. Jeg tenkte det kunne være artig å vite litt fakta om sjokoladen, så jeg har funnet frem 10 kule fakta du kanskje ikke visste.

Mulig du også får litt mindre dårlig samvittighet når sjokoladen-lysten hiver seg over deg, for det finnes noen gode grunner til å spise sjokolade også.

sjokolade

Sjokolade gjør deg glad

Dette visste vi vel kanskje allerede? Men fakta er at sjokolade stimulerer utskillelsen av endorfiner som sørger for følelsen av glede og velvære. Samtidig som den øker seratoninnivået. 

Mindre hjerteproblemer

Det sies at om du spiser én bit mørk sjokolade hver dag så kan du redusere risikoen for hjerteproblemer med en tredjedel. Det er en god grunn til å spise sjokolade, men klarer du å spise kun én bit?

Sjokolade holder deg ung

Det er nemelig slik at sjokolade inneholder antioksidanter og disse antioksidatene holder deg ung og fresh.

Smertelindrende

Sjokolade kan både bidra til og forebygge ulike smerter fordi sjokolade er, tro det eller ei, naturlig smertestillende. Hurra, da er det bare å spise sjokolade uten dårlig samvittighet.

Spise sjokolade når du er gravid

Er du gravid bør du spise litt sjokolade. Det kan være med på å forebygge stress og bedre humøret. 

Soldatsjokoladen

Den kjente sjokoladevarianten M&Ms ble faktisk laget i 1941 for at soldatene i krigen skulle kunne nyte sin sjokolade uten at den smeltet. 

Hvit sjokolade

Hvit sjokolade er ikke sjokolade. Den inneholder ikke kakaomasse. Til hvit sjokolade brukes kun kakaosmøret som kun er med på å gi den hvite sjokoladen konsistensen til en sjokolade. 

Kilovis med sjokolade

Nordmenn spiser hele 8 kilo sjokolade hver i året, og bruker hele 5 milliarder kroner på sjokolade! Det legger oss på verdenstoppen som et sjokoladespisende land.

Hindrer solbrenthet

Sjokolade beskytter huden mot solbrenthet. Sjokolade inneholder flavonoid som hjelper deg så du ikke ender opp som en tomat på stranden. Men du bør nok smøre deg med solkrem likevel.

Helt unyttig fun fact!

Det er laget en pille, i amerika selvsagt, som får prump til å lukte som sjokolade. 

Sjokolade lages av bønner fra kakao-frukten, og den vokser direkte på stammen til kakaotreet. Det dyrkes kakao-frukt i mengder for å kunne lage sjokolade.

Flere artikler