Hemmeligheten til verdens beste Irish Coffee

content-marketing

Anbefalt

En skikkelig god Irish coffee passer perfekt hele året. En kjølig sommerkveld eller en vinterkveld foran peisen. Irish er en voksen kaffedrikk med brunt sukker, kremfløte og whisky, Irsk whisky. Det er mange delte meninger om hvordan den beste irish´en bør lages. Det som hvertfall er udiskutabelt er at denne kaffedrikken skal serveres med pisket kremfløte, og ikke krem fra boks.

Du har sikkert drukket en irish eller to ute på restaurant, eller i en bar, og fått den servert med krem fra boks. Det er et absolutt no no. En ekte Irish skal ha ekte kremfløte, lett pisket og smått fluffy.

Slik lager du en ekte Irish coffee

irish 2

En Irish smaker defintivt best når du kan kjenne sødmen fra det brune sukkeret. I tillegg til kremen som skal være lett pisket skal også det brune sukkeret løses helt opp i kaffen før den serveres. Husk å være raus med sukkeret.

Dette trenger du til fire deilige Irish:

  • 2 dl Kremfløte
  • 8 dl varm kaffe
  • 2 ss brunt sukker
  • 16 cl Irsk whisky

Slik gjør du :

1 Kok kaffe, eller trykk på knappen på kaffemaskinen. Kaffen skal være svart

 

 

2 Pisk fløten lett. Den skal ikke være stivpisket.

 

 

3 Ha 2 ss med brunt sukker i et glass som tåler varm kaffe sammen med 4 cl whisky. Rør godt til sukkeret er løst opp i den varme kaffen.

Topp med den piskede kremen og servér herligheten til noen heldige gjester. Du kan også servere den med et dryss med hakket sjokolade og et lite sugerør om du vil. Da klipper du av en del av sugerøret slik at det passer i glasset. Sjokoladen river du lett på et rivjern.
Kos deg ?

Flere artikler