Årets hotteste blomster trend kan gi deg tusenvis av kroner-Slik lykkes du!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Den fantastisk flotte Coleus, har blitt sesongens hotteste plante. Tar du en nærmere kikk på den er det ikke rart at den har økt så voldsomt i popularitet. En av Coleus artene, China Rose er en steril plante, det vil si at den får ikke blomster slik som andre varianter av Coleus slekten. Siden den ikke får blomster, blir det ingen frø og dermed kan den kun videreføres ved hjelp av stiklinger. Stiklingene er ekstremt ettertraktet og nettopp derfor er de så kostbare. På det verste gikk en stikling for over 1000 kr.

Der ikke mye galt du kan gjøre med denne planten. Selv for de uten grønne fingre vil denne stå frodig og rank. Klarer du i tillegg å dyrke frem noen stiklinger kan du være ganske sikker på at du lett tjener både hundrelapper og tusenlapper. Alt avhengig av hvor mange stiklinger du klarer å hjelpe frem.

Slik steller du en Coleus

En coleus kommer i mange vakre fargekombinasjoner, men felles for dem alle er at du  garantert vil lykkes med den. Er du så heldig at du får tak i varianten China Rose, bør du virkelig sørge for å ta stiklinger av den. Alle variantene av Coleus stelles på samme måte og det skal ikke my til for å sikre deg at de trives.

stikling

En Coleus kan faktisk stå både ute og inne, men du må ta den inn før frosten kommer. En liten sommerferie på terrassen eller i hagen kommer den til å elske. Den er enkel å ta stiklinger i fra og har du et prakteksempler bør du dele i vei. Den er rasktvoksende og lett å håndtere. Passer perfekt til alle som vil ha en flott plante uten alt for mye jobb.

Når sensommeren melder sin ankomst kan du klippe av toppene på planten, sette dem i vann og vente på at de får røtter. Deretter kan du sette dem i vanlig såjord. Nå kan du la dem overvintre et sted hvor det er lyst og svalt. Du kan ta stiklinger av den hele året, men sørg for at den får røtter før du setter den i jorden.

Hvis du har denne planten kun inne må du regne med at den blir høy og flott, men den blir mer fyldig om du har den ute gjennom sommeren.

Lys og lunt

coleus sol

Den trives ikke midt i solen, men blir veldig glad om den får stå lyst og luftig. Jo lysere den får stå jo flottere blir fargene på bladene. Setter du den midt i solen vil du ende opp med en Coleus som får svidde blader.

Gi den god plass

coleus 3

Den trives godt i vanlig blomsterjord og du kan gjerne gi den litt vanlig potteplante-næring i perioden vår til høst. Da vil den få et enda bedre utgangspunkt. Plant den gjerne i en stor potte så får den plass til røttene sine. Det kan være lurt å blande inn litt leca, eller småstein så sørger du for god drenering av ekstra vannmengder.

Vannes rikelig, men kontrollert

coleus

Den trenger vann relativt ofte, men den må ikke druknes i vann. Jorden skal være lett fuktig. Enkelt forklart betyr det at den skal ikke være hverken for våt eller klin tørr. Vann den nedenifra i en skål så kan den selv bestemme hvor mye vann den trenger.

 

Har du en praktspragle bør du vite at de kan faktisk få blomster. De skal knipes av umiddelbart hvis ikke vil planten miste den fantastiske fargekombinasjon som den har. Praktspraglen kan du så fra frø og ikke bare avle den via stiklinger.

Når du tar stiklinger klipper du bare av en stilk eller to og setter i vann frem til de får røtter. Er du flink til å klippe av stilkene vil du i tillegg til stiklinger også få en plante med bedre vekst. Dermed vil den bli både robust og sterk.

Lykke til, dette kommer du til å synes er kjempe moro ?

 

Flere artikler