Slik steker du Biff i Airfryer

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å steke en biff kan føles som et kunstykke, og når du av og til får biffen perfekt stekt kan det føles som ren og skjær flaks. Men det er faktisk ikke så vanskelig å steke en biff som du kanskje tror. Hvis du har gått til anskaffelse av en airfryer er du nesten garantert et perfekt resultat, selv om du må prøve deg litt frem. En airfryer steker maten din på rekordtid og du kan lage alt fra fritert mat, til kaker, ribbe og biff.

Hvor mye mat du kan lage av gangen i aifryeren din avhenger av hvor stor den er. Jo større den er jo mer er det plass til. Har du en liten airfryer må du huske å ikke legge maten oppe på hverandre, men heller steke i flere omganger.

Slik steker du biff i en airfryer

biff

Du kan steke biff i stekepanne, i en stekeovn eller i en arifryer og få fantastisk resultat i dem alle.  Husk at du alltid må prøve deg litt frem for å se hvor lenge du må steke biffene. Sørg for at biffene har samme størrelse da har de samme steketid. Noen liker biffen sin rå og medium stekt mens andre liker den godt stekt.

Vi har tatt utgangspunkt i en medium stekt biff. Vil du ha biffen din godt stekt lar du den ligge i fryeren lengre. Husk at hver og en airfryer kan oppføre seg forskjellig så prøv deg frem.

Dette trenger du:

  • 4 biffer a 200 gram
  • salt
  • pepper
  • litt olje

Slik gjør du

1 Legg biffene på kjøkkenbenken i 30 minutter før du skal steke dem.

 

2 Pensle biffene med litt olje og krydre dem godt på begge sider.

 

3 Forvarm aifryeren i 5 minutter på 180 grader.

 

4 Legg biffene i kurven og stek dem i fem minutter. Snu biffene og stek dem videre i nye fem minutter. ( Biffer på 200 g og medium stekt skal ligge i fem minutter på hver side. Entrecote på 400 gram og medium stekt, skal ligge syv minutter på hver side.)

Server biffen med stekte poteter, eller potetpuré, stekte asparges og en saus du liker godt.

Lykke til og smakelig måltid ?

 

Flere artikler