10 Matvarer som er farlige for hunder å spise

content-marketing

Anbefalt

Det er fristende å gi hunden vår noen ekstra godbiter i ny og ne. Kanskje rester etter middagen eller en pølsebit som falt på gulvet. Selv om det er godt ment er det ikke alle matvarer som er bra for hunder, og som hundeeier er det viktig å vite hvilke matvarer hunden din ikke må spise. Enkelte matvarer kan være skadelig og ikke verste fall dødelig.

For å hjelpe deg med å holde hunden din trygg, har vi satt sammen en liste med 10 ulike matvarer som du bør unngå å gi til hunden din, også når den tigger og gjør seg bedårende søt.

Sjokolade

Sjokolade inneholder et stoff som er svært giftig for hunder. Jo mørkere sjokoladen er, desto høyere er innholdet av det farlige stoffet. Inntak av sjokolade kan føre til symptomer som oppkast, diaré, økt hjertefrekvens og muskelstivhet. Ved alvorlige tilfeller kan hunden får kramper og til og med dø.

Løk og hvitløk

hvitløk

Løk og hvitløk kan skade hundens røde blodlegemer, noe som kan føre til anemi. Symptomer på løk- eller hvitløksforgiftning er slapphet, oppkast, pusteproblemer og økt hjertefrekvens. Sørg for å holde hunden din unna både løk og hvitløk. Husk at mye ferdig prossessert mat kan inneholde både løk og hvitløk.

Avokado

Avokado

Avokado inneholder et stoff kalt persin, som er giftig for mange dyr, også hunder. Persin kan forårsake oppkast, diaré og pusteproblemer. Kjernen og skallet kan også utgjøre en kvelningsfare eller forårsake tarmblokkering.

Drue og rosin

Druer og rosiner er ekstremt giftige for hunder. Selv små mengder kan forårsake nyresvikt. Symptomer inkluderer oppkast, diaré, magesmerter og økt tørste. Hvis hunden din ved et uhell spiser druer eller rosiner, bør du umiddelbart oppsøke veterinær.

Koffeinholdige produkter

Doogona kaffe

Koffein finnes i kaffe, te, energidrikker og sjokolade. Koffein kan påvirke hundens sentralnervesystem og hjerte. Inntak av koffein forårsake symptomer som rastløshet, økt hjertefrekvens, skjelvinger og kramper.

Alkohol

Alkohol er svært farlig for hunder. Det kan være livstruende også i små mengder. Alkohol kan føre til symptomer som oppkast, diaré, dårlig koordinasjon, pusteproblemer og i alvorlige tilfeller, koma eller død.

Nøtter

Noen nøtter, som macadamianøtter, kan være giftige for hunder. Macadamianøtter kan forårsake symptomer som muskelsammentrekninger, slapphet, oppkast og feber. Generelt sett bør du å unngå å gi hunden din nøtter, da de kan være vanskelige å fordøye. I tillegg kan nøtter føre til kvelning.

Xylitol

Xylitol er et søtningsmiddel som ofte finnes i sukkerfrie produkter som tyggegummi, sukkerfrie godterier, tannkrem og noen bakervarer. Dette søtningsstoffetl kan forårsake en kraftig frigjøring av insulin, som kan føre til et farlig lavt blodsukkernivå. Symptomer på xylitolforgiftning kan være oppkast, tap av koordinasjon, anfall og i alvorlige tilfeller, leversvikt.

Melk og meieriprodukter

Mange hunder har vanskelig for å fordøye melk og meieriprodukter på grunn av laktoseintoleranse. Dette kan føre til symptomer som oppkast, diaré og magesmerter. Hvis hunden din tåler melk, kan små mengder være ok, men det er viktig å være oppmerksom på eventuelle tegn på intoleranse.

Rått kjøtt og bein til hunder

Rått kjøtt og bein kan utgjøre en fare for hunder. Det kan inneholde bakterier som kan forårsake matforgiftning. Gir du hunden din kjøtt med små bein kan det være fare for at de splintrer og kan forårsake kvelning eller gjøre skade på hundens fordøyelsessystem. Det er best å holde seg til kokt kjøtt uten bein når du gir mat til hunden din, eller bein som er ment til hunder.

Hvis du mistenker at hunden din har spist noe farlig, eller hvis du merker uvanlige symptomer, bør du kontakte veterinæren din umiddelbart. Husk at forebygging er alltid bedre enn behandling når det kommer til hundens helse og sikkerhet.

Flere artikler