3 gode grunner til å spise dette hver dag

content-marketing

Anbefalt

Kanel smaker veldig veldig godt og er et must i kremen når en kakao skal nytes, og med hele kanelstenger kan den være en god følgesvenn i en drink. Hele kanelstenger ser også utrolig vakkert ut som pynt på gaver, kanskje sammen med en tørket lavendelblomst. Kanel har også mange andre gode egenskaper og kanskje blir du overrasket over noen av bruksområdene.

Har du tenkt på hvordan vi får kanel? Kanel kommer faktisk fra kaneltrær og utvinnes fra barken til treet. Man skraper barken på treet, tørker den, dermed får vi kanel. Dette kan være noe av det beste vi gir kroppen, men det er viktig å ikke overdrive.

3 gode grunner til spise dette hver dag

kanel

Kanel skal kun spises i moderate mengder og passer perfekt til frokosten som smakstilsetter i f.eks havregrøt. Sammen med friske bær og litt honning får du en super start på dagen. Kanel kan være med på å holde kroppen din sunn og frisk og det er ikke store mengdene som må til.

Senker blodsukkeret

Kanel kan med fordel brukes av de med diabetes da det er med på å senke blodsukkeret. Men du må selvsagt ta kontakt med legen og følge hans anvisninger for tradisjonell medisinering i tillegg. Du skal aldri gå på egen komponert diett uten å ha rådført deg med legen din.

Kan bidra til vekttap

Inntar du en halv te-skje med kanel daglig kan det hjelpe deg å gå ned i vekt. Bruk det i teen din eller til frokosten. Kanel gjør nemlig at maten bruker lengre tid til tarmene som gjør at du holder deg mett lengre. Når du holder deg mett lengre faller du heller ikke for fristelsen med å skeie ut med søtsaker. Når kroppen holder blodsukkeret stabilt faller du ikke så lett for fristelsen med å ta usunne valg og du vil gå ned i vekt eller du vil klare å holde vekten stabil.

Bli frisk med kanel

Kanel er spekket med antioksidanter og kan være til stor hjelp hvis du er syk. Det kan faktisk både forebygge og behandle symptomer og være med på å gjøre deg raskere frisk.

Selv om kanel har helsemessige fordeler må du likevel ikke spise for mye av det. Store daglige doser er ikke bra for deg, og da spesielt ikke for leveren. Kanel inneholder kumerin som i, store mengder, kan gjøre stor skade på leveren din. Spiser du mye kanelboller kan du likevel ta det helt med ro. De mengdene med kumerin som er i kanelbollene er ikke nok til å gjøre skade på leveren din.

For å holde seg sunn, frisk og slang er det viktig at du har et variert og sunt kosthold. Husk at de små stegene også teller og spis alt med måte.

Lykke til ?

Flere artikler