3 ting du IKKE må gjøre hvis du vil gå ned i vekt!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Sommeren er over og det er fort gjort at vekten har steget litt i takt med ferie og ekstra mye hygge og kos. Hverdagen kommer tilbake og nå skal vekten ned igjen eller i hvertfall stabiliseres. Vi har lett for å tenke at vi bør spise mindre og hive oss med på den ene treningsøkten etter den andre, men det er nok ikke helt slik det bør gjøres. Når det er ferie har vi også lett for å drikke mer alkohol enn til vanlig, og er det noe du bør holde deg unna når du skal ned noen kilo så er det alkohol.

Når du skal ned i vekt er det tre ting veldig mange gjør, men som du absolutt ikke bør gjøre. Vi har sett litt på hva du absolutt ikke skal gjøre om du ønsker å miste noen kilo.

Ikke hopp over måltidene

frokost

Mange tenker nok at det beste du kan gjøre er å spise mindre og går gjerne sulten i flere timer, eller også hopper over et måltid eller to. Det bør du overhodet ikke gjøre. Kroppen har det best når den er god og mett. Hjernen og kroppen din trenger både fett og energi, men det er viktig å spise den maten som gir deg best utbytte. Går du lenge sulten er sjansen stor for at du faller for fristelsen og hiver deg over både potetgull og sjokolade når sulten gnager og energinivået er på bånn.

Hovedregelen er at du skal spise lite, men ofte. Det skal ikke gå mer enn 3 til 4 timer mellom hvert måltid. Spis mat som metter lenge og som holder blodsukkeret stabilt. Da har du størst sjanse for å lykkes.

Husk også på at når du plutselig spiser mindre vil kroppen lagre det fettet den får i frykt for at den ikke skal få mat på en stund, og da får du motsatt effekt av hva du egentlig er ute etter.

Ikke spis deg stappmett

ete

Når du vil miste noen kilo og kanskje hopper over måltider er det veldig lett å hive i seg mye mer mat enn du egentlig trenger når du endelig spiser. I tillegg skal du spise litt mindre enn hva du vanligvis gjør. Husk at øynene blir senere «mett» enn magen. Lytt til kroppen og spis til du er mett, men ikke stappmett. Husk å spise lite, men ofte. Du skal ikke gå sulten!

Spis «nyttig» mat

avocado toast

Kroppen har det best med mat som har en funksjon. Mat som holder blodsukkeret i sjakk og som holder deg mett lenge. En brødskive med nugatti har ikke så mye for seg annet enn at det smaker godt. Bytter du det derimot ut med f.eks avokado og egg holder du deg mett lenge og du slipper et blodsukker som svinger alle veier. Egg er et fantastisk protein som holder kroppen mett lengre enn du kanskje tror. Som en god start på dagen bør du prøve havregryn. Det holder deg også mett lenge og har mange gode egenskaper som er bra for deg.

Når du skal ned i vekt skal du ikke bekymre deg så mye for kaloriene du inntar, men du skal ha fokus på nytteverdien som maten har for kroppen din. Både havregryn og avokado har relativt høyt kaloriinnhold, men det inneholder nyttig fett for kroppen og samtidig så holder det deg mett lenge slik at du ikke faller for fristelsen og spiser søtsaker og bakevarer i stedet.

Husk å drikke mye vann og hold deg i bevegelse. Det er de små endringene som gir varige resultater. Lykke til ?

Flere artikler