3 tips til å holde katten unna bordet og kjøkkenbenken

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er få dyr som er så selvstendige som kattene. De gjør stort sett som de vil når de vil. Som å ta seg en spasertur på kjøkkenbenken eller legge seg i solen på stuebordet. Vi kan holde på i det uendelige med å kjefte og ta katten ned igjen, men så fort vi snur ryggen til så hopper den opp igjen. Det er ikke enkelt å oppdra en katt, men det finnes faktisk et par metoder du kan benytte deg av for å sørge for at katten går lei av å alltid hoppe opp der den ikke får lov. Vi har funnet tre tips som kanskje kan hjelpe deg på veien.

Som mange andre kattedyr elsker også huskatten å komme opp i høyden slik at den får oversikten. Dette gjelder spesielt for mange katter hvis du i tillegg har hund i huset. Katter liker seg i høyden fra naturens side og det kan føles litt hjerteskjærende å bestride litt av kattens natur. Det er likevel en uting å ha dem rundt der vi både spiser og lager mat.

Bruk teip

katt på benken

Dyr generelt liker ikke når noe ukjent setter seg fast på dem, og det gjelder også for teip. Det høres kanskje litt grusomt ut å bruke teip, men det er ikke så galt som du tror. Fest dobbelsidig teip på steder hvor katten pleier å hoppe opp som f.eks på kanten av kjøkkenbenken. I det den kommer opp på benken vil den kjenne den klissete teipen og hoppe ned igjen. Husk å ikke sette teip på underlag som kan ta skade av det slik at du ikke drar med deg deler av maling eller belegg fra benken når du tar av teipen igjen.

Aluminiumsfolie

katt på bordet 2

Har katten din for vane å stadig hoppe opp på bordene i boligen din kan du prøve å dekke hele bordet med aluminiumsfolie. I det katten hopper opp vil den treffe det knitrende underlaget og fort komme seg ned igjen. Aluminiumsfolien avgir en lyd som katten ikke liker og ikke liker den å gå på det heller. Lar du folien ligge litt kan det være katten din slutter å prøve seg og legger seg et annet sted til slut.

Lag soveplass

katt i kurv

Hvis du synes du det er vanskelig å avvenne katten med å legge seg rundt forbi på alle høyder den kan finne kan du prøve å lage en egen soveplass til den. Kattene elsker å ligge på steder hvor de kan ligge i solen. Hvis du ikke liker tanken på at du kanskje skremme den med både teip og folie kan du lage en liten plass som kun er til pus. Du kan legge en kurv på bordet som katten kan ligge i, eller du kan lage en plass til den på gulvet. Du kan få kjøpe fine små hus og telt som er spesielt for pus. Legg inn noen tepper så vil den kose seg skikkelig.

Det er ikke lett å få en katt til å gjøre som du sier. De er egenrådige dyr, men det er jo akkurat det som gjør dem så bedårende og spesielle. Du kjenner katten din best og er du tålmodig vil du nok få den til å gjøre som du sier, når det passer for katten din.

Lykke til og får du det ikke til så får du gjøre det beste ut av det. De er tross alt kjæledyrene våre ?

Flere artikler