4 grunner til hvorfor du får kraftig Hodeverk og Migrene av Rødvin

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ingen tvil om at mange får fryktelig hodeverk av å drikke alkohol. Dette skjer gjerne dagen derpå når inntaket ble i overkant mye kvelden før og festen ble artigere enn forventet. Når morgendagen melder seg er det ikke sjelden man våkner med en dundrende hodepine og en verk i kroppen og muskler man ikke visste man hadde. Men det er også mange som ender opp med hodepine og migreneanfall av et skarve glass med rødvin eller to.

Det går faktisk an å slippe unna den altoppslukende og hemmende hodepinen som kan oppstå når man drikker rødvin. Vi har funnet ut hva du bør unngå for å kunne ha en hyggelig kveld sammen med gode venner.

Allergisk reaksjon av rødvin

hodepine rødvin

Vi har hørt flere ganger at det er taninene i rødvinen som kan gi hodepine, men skal vi dro vinkjennerne så er det tydeligvis ikke taninene som skal ha skylden, men heller hvordan vinen er lagret. Rødvin som er lagret på eikefat utvikler en type bakterie som mange kan reagere på. Reaksjonen på vin fra eikefat er faktisk som en allergisk reaksjon og kan etter sigende lindres med allergimedisiner.

Taninene i rødvinen er garvestoff som er en naturlig syre som finnes i mange ulike planter og plantedeler. Når du blir skikkelig tørr i munnen av å drikke rødvin så er det tanninene i vinen som gjør det.

Migrene av rødvin

vindruer

Mange som er plaget med migrene kan også oppleve å få kraftige migreneanfall av rødvin. Når du drikker rødvin øker også serotoninnivået i kroppen og det alene kan være med på å utløse blant annet et migreneanfall.

Sammen med den mulige allergisk reaksjonen som kan oppstå av vin lagret på eikefat og økningen av serotoninnivået i kroppen kan dette bli en skikkelig krevende kombinasjon.

Velg vin på flaske

vin fra flaske

Det kan være både praktisk og rimelig å velge rødvin fra kartong, men sliter du med mye hodeverk bør du faktisk heller velge rødvin på flasker. Vinen som er på kartong kan oksidere fordi kartongen aldri blir like tett som en flaske. Når vinen oksiderer kan den utvikle flere stoffer som hos noen kan være med på å utløse hodeverk.

Velg unge viner

ung vin

Når du skal velge en rødvin for kvelden kan det være fristende med en av disse litt eldre tyngre vinene, men da er sannsynlighet stor for at du får en kort karriere på festen. De kraftige rødvinene har en tendens til å utløse hodepine oftere enn de lettere og yngre vinene.

Velg gjerne en rødvin som er litt lysere i fargen. De er ofte laget på druer som har lite farge i skallet og gir dermed en rødvin med lysere farge. De lyse vinene har ofte mindre av de stoffene som kan trigge hodepine.

Er du glad i en hyggelig kveld med et glass rødvin kan det være greit å holde seg unna tunge viner som har blitt lagret på eikefat. Rødviner fra Spania kan være tyngre å svelge enn vin fra andre deler av kontinentet.

Uansett hvilken rødvin du velger for kvelden kan det være en idé å holde kontroll på inntaket og samtidig drikke litt vann ved siden av.

Lykke til og med ønske om en hyggelig kveld ?

 

Flere artikler