Appelsin mocktail med bobler

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ikke alltid man behøver å servere cocktails eller andre alkoholholdige drikker. Av og til kan du faktisk servere en mocktail. En mocktail er en alkoholfri cocktail som kan serveres til alle. Appelsin mocktail med bobler lages av presset appelsinjuice og mineralvann. Du kan også bruke sitronbrus om du ønsker det. Press gjerne appelsinjuicen selv om du har tid og ork. Du kan kjøpe ferdig appelsinjuice på butikken, men da bør du velge en juice som er laget av appelsiner og ikke fra konsentrat.

Appelsin mocktail med bobler er enkel å lage og går raskt. Lag mocktailen rett før den skal serveres for best smak. Den gjør seg aller best isende kald så sett gjerne glassene i kjøleskapet frem til servering.

Slik lager du appelsin mocktail med bobler

Appelsin mocktail med bobler serveres med strimlet appelsinskall som pynt. Husk å skylle appelsinene godt før du lager strimlene. Du lager strimler ved hjelp av en potetskreller. «Skrell» appelsinen fra toppen og rundt så får du fine strimler. Prøv å få med minst mulig av den hvite hinnen på appelsinen, det kan fort gi mocktailen en litt bitter smak. Legg strimlene i glasset.

Vil du gjøre det litt ekstra flott kan du tørke appelsinstrimlene i ovnen og drysse over litt sukker. Velger du å gjøre det bør strimlene henge mest mulig på utsiden av glasset. Fest strimlene slik at en liten bit er på innsiden av glasset, mens resten henger over kanten.

Dette trenger du:

  • 2 dl presset appelsinjuice
  • 2 dl mineralvann eller sitronbrus
  • isbiter
  • strimler av appelsinskall

Slik gjør du:

  1. Bruk noen fine glass, gjerne champagneglass. Sett dem i kjøleskapet frem til du skal servere appelsin mocktailen.
  2. Fyll glasset med isbiter.
  3. Ha appelsinjuice i de avkjølte glassene.
  4. Topp med mineralvann eller sprite.
  5. Pynt med strimlet appelsinskall.

Lykke til og kos deg!

Flere artikler