Årets dyreste og kuleste plante som ALLE vil ha!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Monstera går også under navnet vindusblad, og er en av de mest populære grønne plantene du kan ha i stuen din om dagen. Den er enkel å holde liv så lenge den har en lys plassering og vannes jevnlig. En monstera får store blader med huller i. Dette fordi den egentlig er en jungelplante og tåler og bli utsatt for både regn og vind. Mønsteret i bladene vil la alt av uvær rase gjennom den uten at den blir skadet. 

Monstera trenger lys og sol, men liker ikke å stå midt i solen, den kan fort bli for sterk. Får den derimot lite med lys vil bladene bli små og uten hull. Får den for mye lys vil bladene bli svidd og skadet. Plasser den lyst hele året, da vil den trives best.

Selv om Monsteraen generelt er en populær plante så er det arten Monstera Variagate som er den ekstremt populære varianten. Bare en liten stikling kan gå for alt fra noen hundre lapper til et tre sifret beløp. Har du, eller prøver du å få tak i en voksen Variagate kan du regne med å enten måtte ut med, eller du kan få en klekkelig inntjening, på flere tusen kroner.

Slik lykkes du med en Monstera

Jungelplante

Siden monsteraen er en jungelplante kan du med hell kopiere litt fuktige forhold, da vil den trives best. Den vil få store flotte blader om du gir den følelsen av å «være hjemme». Spray bladene og røttene regelmessig, og sett den lyst. Husk at den bør ikke stå i vinduskarmen.

Vann

Det er ingen krise om monsteraen din skulle bli litt tørr en stakket stund, men den trives best når den får jevnt påfyll med vann. Jorden bør tørke opp mellom hver gang, og sørg for at røttene ikke står i vann, da kan de råtne. Får monsteraen for mye vann vil bladene bli gulbrune og den vil kvitte seg med overskuddsvannet gjennom bladene sine, Den liker best romtemperert vann. Får den brune blader kan det være du har vært litt gjerrig med vannet, da bør du vanne den litt oftere.

Stell pent med den

Planten kan trygt trimmes fra toppen om du synes den skyter litt vel mye fart. . Vil du ha en monstera som klatrer kan du sette en klatrepinne i potten. Du kan også bare la den vokse fritt og la bladene henge over pottekanten. Husk at du bør potte om planten din om den vokser mye og får røtter som stikker ut. Potter du om planten bør du ta med litt av den gamle jorden den står i over i den nye potten med den nye jorden. Husk at den vokser saktere gjennom vinteren enn gjennom sommeren.

Monstera Frukter

Med riktig stell og god trivsel kan en Monstera faktisk bære frem spiselig frukt. Fruktene er grønne og ligner på furukongler. Når frukten er moden smaker og lukter den litt som banan og ananas. Frukten må ikke spises om den ikke er moden. Umoden frukt er veldig giftig!

Monstera er en lettstelt og robust plante, husk at den er vant til å vokse opp i jungelen. Den kan trives like godt på kontoret som hjemme. Tørk gjerne støv av den en gang i blant. Du kan gjerne skjære av et blad eller to og ha i en vase. 

Lykke til ?

Flere artikler