Bagel til frokost- New York Style

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Bagel er kanskje en av de mest populære frokostene du kan spise i New York og det er ikke uten grunn. De smaker fantastisk og er mettende uten at du føler deg helt fylt opp. Å starte dagen, eller lage til lunsj, sammen med et glass med nypresset juice er virkelig helt herlig. Skal du kjøre «bagel and juice» new York style må du har smøreost og røkt laks på bagelen din. Har du ikke smakt bagel før så smaker den litt som en baguette, men den er mykere og bedre i konsistensen og formet som en stor smultring.

Bagel er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid. Du kan kjøpe ferdige bagel på butikken, men det er noe som er litt spesielt med å lage dem selv helt fra bunnen av. Dette ekte og rustikke håndverket som gjør at maten rett og slett smaker bedre.

Slik lager du ekte Bagels

bagels

Nystekte bagels skal faktisk koke litt i sukker-vann før de går i ovnen og er en litt artig del av hele bagel prosessen. Bagels smaker best samme dagen de er laget, du kan også fryse dem ned, eller bruke dem en dag eller to etter at du tatt deg bryet med å fylle brødboksen med disse herlighetene.

Dette trenger du:

 • 5 dl hvetemel
 • 12,5 g tørrgjær eller fersk gjær
 • 2 dl lunkent vann
 • 50 g romtemperert smør
 • 1,5 ts salt

Til koking av bagelsene

 • 3 l vann
 • 2 ss sukker

Topping

 • 1 egg
 • sesamfrø

Slik gjør du

 1. Ha alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin med eltekrok og elt sammen i ca. 10 minutter til deigen er smidig og fin. Du kan også elte deigen for hånd, men da tar det litt ekstra tid og du må ikke gi deg før deigen ikke er klebrig lengre. 
 2. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted.
 3. Trill runde «boller» av deigen og lag et hull i midten med fingeren som du utvider til du får bagelsformen. Bagel minner om smultringer, men de er større.
 4. Når du har laget «store smultringer» legger du dem på et stekebrett og lar dem heve under et kjøkkenhåndkle.
 5. Ha vann og sukker i en vid kjele og kok opp til sukkeret er oppløst. La vannet bare så vidt koke og trekk bagelsene i ca. 2 minutter på hver side. Kok gjerne to og to av gangen. Ta bagelsene ut av vannet og legg dem tilbake på stekebrettet.
 6. Visp sammen egg og pensle bagelsene, og strø over frø hvis du ønsker det. Du kan droppe frøene om du vil.
 7. Sett stekeovnen på 200 grader og sett brettet med bagels midt i ovnen og la dem steke i 15 til 20 minutter. De er ferdig når de er gylne og flotte.
 8. Avkjøl de ferdig stekte bagelsene på rist.

Server en bagel til frokost eller lunsj ved å dele den i to på langs. Ha på valgfri smøreost, gjerne med urter om du liker det. Ha på et salatblad og legg på noen skiver med røket laks. Ha på smøreost på undersiden av «lokket» og legg lokket over røkelaksen. Lag et glass med nypresset juice. Ha noen isbiter i glasset og server juicen iskald.

Disse er til å få vann i munnen av og husk at du kan bruke akkurat det pålegget du liker best.

Lykke til og smakelig måltid ?

Flere artikler