Bruker Kattene Blomsterbedet ditt som do? Prøv dette!

content-marketing

Anbefalt

Er du en av dem som stadig har besøk av naboens katter som har funnet ut at ditt flotte blomsterbed er perfekt som toalett? Vel, da er du garantert ikke alene. Det bor mange katter rundt om i nabolag og det er ganske umulig å lære en katt til å ikke gjøre sitt fornødne i naboens blomsterbed, men det er noen grep du kan ta som holder kattene vekk. Katter er relativt vare på lukter og det er noen triks du kan prøve som gjør at du klarer å skremme dem fra å bruker bedet ditt som toalett.

Du kan legge urter og krydder i bedet eller du kan plante blomster som pus virkelig ikke liker, da vil de holde seg vekk. Du må regne med å være litt tålmodig før du får avvent pus fra sine daglige toalett besøk hos deg.

Pepper

pepper
Strø litt pepper i bedet ditt og katten vil holde seg vekk.

Pepper er ikke behagelig å snuse inn hverken for mennesker eller dyr, og katter er intet unntak. Strø pepper der hvor kattene pleier å gjøre fra seg. Når de snuser på området for å sjekke om noen andre katter har vært der før dem vil de snuse inn pepperet og forhåpentligvis gå videre.

Hvitløk

hvitløk
Sett noen hvitløksbåter i jorden så holder du katten vekk samtidig som du kanskje kan hente fersk hvitløk.

Katter skyr lukten av hvitløk på lik linje som en vampyr og vil ikke nærme seg stedet du har markert med hvitløksbåter.

Appelsinskall

appelsinskall
Katter er ikke spesielt begeistret for sitrus og hvertfall i ikke appelsiner.

Appelsinskall er heller ingen stor fristelse for kattene, men det er uvisst hvor lenge pusene bryr seg nevneverdig om lukten og bare ser forbi den og går på do i bedet ditt likevel.

Kaffegrut

kaffegrut
Hverken pus eller sneglen liker kaffegrut.

Kaffegrut er kjent for å fungere godt på plantene i hagen såvel som å holde snegler og katter unna både blomsterbed og planter.

Plant blomster pus ikke liker

lavendel
Sterke lukter er ikke noe katten liker særlig godt.

Kattene liker hverken Tagetes eller Lavendel. Fordelen med å plante disse er at de ser flotte ut og vil samtidig ha en god effekt ved å holde kattene vekk.

Rosmarin

rosmarin
Plant denne i bedet ditt så kan du tørke deilig rosmarin å ha gjennom vinteren.

Rosmarin er heller ikke en katts favoritt. Planter du denne i bedet ditt har du alltid delig urter tilgjengelig og pus spaserer elegant forbi.

Husk at alt av krydderier og kaffegrut vil synke ned eller forsvinner etter som regnet treffer blomsterbedet. Du må sørge for jevnlig påfyll for å opprettholde effekten. Det finnes også elektriske intaslasjoner som katteskremmere som det går an å forsøke i kampen mot en do-trengt pusekatt. Det du må huske på er at en slik skremmer også kan skremme bort andre dyr som både ekorn og kaniner.

Det er på mange måter irriterende når pusene tar seg til rette, men husk at katter i området også gjør mye bra, som å holde musene vekk f.eks. Kanskje kan du overse ett toalett besøk eller to ved at du vet at den gjør en jobb for fasilitetene den benytter seg av.

Lykke til ?

Flere artikler