Bulgaria – Perfekt reisemål for lommeboken og solhungrige ferieelskere

content-marketing

Anbefalt

Bulgaria er et vakkert land plassert ved krysset av Europa og Asia og er kjent for å være en perle av en feriedestinasjon for både festglade ungdommer og familier. Med sine varierte tilbud og gjestfrie folk er Bulgaria et populært reisemål for turister fra hele verden. Her finner du alt fra flotte strender, eksklusive hotell, muligheter for shopping, vakker natur og et yrende uteliv. Uavhengig av hva du ønsker ut av ferien vil Bulgaria garantert innfri ønskene dine.

Velg en by nær kysten, lei en bil og kjør innover i landet eller tilbring late dager på stranden. Her får du alt du ønsker deg til en god pris. Dette landet er et perfekt reisemål for lommeboken og du kan få både reise og opphold til en svært god pris.

Bulgaria- vakker og variert natur

Bulgaria er velsignet med en imponerende variasjon av natur og landskap. I sør finner du de majestetiske Rhodope fjellene, med sine frodige daler og vakre innsjøer. I nordvest ligger Balkanfjellene, med sine dramatiske klipper og grønne daler. Langs vakre Svartehavskysten strekker gylne sandstrender seg over kilometer etter kilometer.

En av Bulgarias mest spektakulære naturattraksjoner er Pirin nasjonalpark, som er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du oppleve majestetiske tinder og klare innsjøer, samt unik flora og fauna. Parken er et paradis for turgåere og naturelskere.

Historie og Kultur

Bulgaria har en rik historie som strekker seg tilbake til antikken. Spor av landets historie er tydelig i landets arkitektur, klostre, kirker og arkeologiske steder.

En av Bulgarias mest imponerende kulturminner er Rila-klosteret, som også er oppført på UNESCOs verdensarvsliste. Dette klosteret, som ligger i Rila fjellene, er et imponerende eksempel på ortodoks arkitektur og har en fascinerende samling av religiøs kunst og ikoner.

Kulturelle opplevelser er det også rikelig av i Bulgarias livlige byer som Sofia, Plovdiv og Veliko Tarnovo. Her kan du utforske trange brosteinsbelagte gater, nyte lokal mat og delta på tradisjonelle festivaler og feiringer.

Avslapning på gylne strender

Bulgarias kystlinje ved Svartehavet er kjent for sine gylne sandstrender og varme sommerklima. Populære feriebyer som Sunny Beach, Golden Sands og Nessebar tiltrekker seg solhungrige badegjester fra hele Europa.

Sunny Beach er en av de mest populære badebyene i Bulgaria og er kjent for sitt livlige natteliv og luksuriøse feriesteder.

Søker du en mer avslappet atmosfære bør du ta turen til de sjarmerende gamlebyene i Nessebar og Sozopol, der historie og strandliv går hånd i hånd.

Eventyr og utendørsaktiviteter

Bulgaria tilbyr en rekke med spennende utendørsaktiviteter og eventyr for de som virkelige søker adrenalinrush på ferie. Fra fjellklatring i Pirin og Rila-fjellene til rafting i elver som Struma og Arda, er det mange muligheter for å utfordre deg selv og oppleve den storslåtte naturen.

Er du glad i å spille golf kan du glede deg over at Bulgaria har flere imponerende baner å by på, ofte i dramatiske og imponerende omgivelser.

Gjestfrihet og rimelige priser

Bulgaria er kjent for sin gjestfrihet og vennlige atmosfære. Her blir du møtt med åpne armer og du kommer til å oppleve den ekte varmen fra det bulgarske folkets. I tillegg til sin sjarm og gjestfrihet, er Bulgaria også kjent for sine rimelige priser. Noe som gjør Bulgaria til en ideell feriedestinasjon for deg som ønsker å få mest mulig ut av reisebudsjettet.

Om Bulgaria

Bulgaria anses som er trygt land å reise til, men som mange andre destinasjoner gjør du lurt i å unngå å reise til områder som er langt utenfor de typiske «ferieområdene». Hold vesken lukket og ikke la deg lure av typiske gateselgere.

Mange av de kjente feriebyene har et yrende natteliv med både barer og eksotiske klubber. Sørg for at du vet hva du begir deg utpå før du entrer bylivet.

Reiser du med barn kan det lønne seg å velge et familievennlig hotell som ikke ligger midt i sentrum av festlighetene.

Selv om de fleste reiser til Bulgaria for sol og sommer så er faktisk landet også populært som en vinterdestinasjon for den som er glad i å stå på ski.

Bruk ferien din i Bulgaria til å utforske landets historie og kultur, slapp av på de flotte strendene og prøv det lokale kjøkkenet. Du kommer til å  få en fantastisk og innholdsrik ferie.

God tur!

Flere artikler