Denne vakre blomsten kan du spise

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Syriner er én av de fineste blomstene jeg vet om. De lukter fantastisk, og selv om det ikke er lange tiden vi kan glede oss over dem i full blomst, kan vi likevel forsøke å nytte oss av dem så godt vi kan. Syriner holder seg ikke så godt hvis du klipper en av blomst eller to og setter dem i vann.

Hvis du derimot skraper av litt av barken på stilken og gjør den litt «frynsete» så vil syrinen lettere klare å ta opp vann. Husk å ikke sette vasen med syrinene i midt i solen, men gjerne et sted der den står litt i skyggen.

syrin

Hva med å lage litt syrinsaft som kan kjøle deg ned en varm dag? Det Smaker himmelsk. Du må rense syrinene fra kvisten og det kan ta litt tid, men det er vell verdt strevet.

Dette trenger du til syrinsaft:

  • 0,5 dl renset lys lilla Syrinblomster , uten kvist.
  • 300 g. Sukker
  • 300 g. Vann
  • 1/2 Sitron i skiver

Slik gjør du :

1 Vask blomstene og rens dem.

 

 

2 Legg syrinene i en bolle sammen med sitronskivene.

 

 

3 Kok opp vann og sukker , og hell det over syrinene og sitronskivene.

 

 

4 La stå kaldt i to dager.

 

 

5 Sil av blomstene .

 

Fyll glasset med isbiter og ha i syrinsaft og vann. Du kan også blande den ut med tonic eller sitronbrus.

Du kan også smaksette vannet ditt med Syriner. Da fyller du en vannmugge med vann og syriner. Her kan du gjerne bruke syriner i alle farger. Alle syrinene smaker forsjellig og passer derfor perfekt til friskt vann. Sett vannmuggen i kjøleskapet natten over. Fyll vannmuggen med isbiter og servér .

Tips: Bruk rensede syriner til å pynte desserter som f.eks iskrem og kaker, det vil gi retten din et ekstra flott utseende og du kan overraske dine gjester med smaken i tillegg. Du kan fryse ned isbiter med noen rensede syrinblomster i hvert kammer og servére dem sammen med kald drikke.

Kos deg mens du kjenner smaken og duften av verdens fineste blomst.

Flere artikler