Derfor bør du alltid ta vare på egge-vannet!

content-marketing

Anbefalt

Grønne planter er super populært om dagen, men det er ikke alltid like lett å klare å holde liv i dem. Når høsten og vinteren melder sin ankomst blir luften inne i boligene våre tørrere ettersom vi trenger mer varme. Det er det ikke alle plantene som takler særlig godt. I det vi setter på varmen inne hos oss vil fordampingen fra potteplantenes blader øke og dermed kan de tørke ut.

Når planter blir utsatt for ekstra tørr luft kan de pådra seg både sykdommer og skadedyr, derfor er det ekstra viktig at de får ekstra næring i perioden hvor inneklima er ekstra tørt og varmt.

Planter trenger ekstra næring

rohododendroen

Selv om du er flink til å vanne plantene dine ofte nok kan de likevel mistrives og pådra seg sykdommer og dø. Det beste du kan gjøre for plantene dine er å sørge for å gi dem ekstra næring slik at du holder liv i dem gjennom en kald og tørr vinter. Både inneplanter og uteplanter har behov for ekstra næring, men plantene du har ute trenger ikke tilsyn før våren titter frem.

Bruk kokevannet til eggene

eggevann 1

Et supert tips vi har kommet over er å ta vare på vannet som du har kokt eggene dine i. Kokevannet fra egg inneholder mengder av det nyttige stoffet kalsium. Dette stoffet brukes som næringsstoff til planter og ved å bruke egge-vannet får de tilskudd av naturlig kalsium.

Når du har kokt eggene lar du vannet avkjøle seg før du gir det til plantene dine. Kokevannet til egg er spesielt bra for planer som trives i jord med høy PH. De fleste hager i Norge har jord med lav PH verdi og de kan med fordel få litt ekstra tilskudd slik at jorden får høyere PH. Vil du gi plantene dine ekstra næring, både de du har ute i hagen og de du har inne i hagen, kan du også ta vare på eggeskall og spre det rundt jorden til plantene. Eggeskall inneholder også mange gode næringsstoffer som plantene blir glad for. Knus eggeskallene og bruk dem når du har behov for dem.

Hver plante har forskjellig behov

sitron 3

Skal du få potteplantene dine til å trives inne er det noen hensyn du bør ta. Sørg for at hver plante har riktig plassering. Noen planter liker lys andre ikke. Noen går i vinterdvale mens andre gjør det ikke.

Husk at egge-vannet alene ikke er nok som gjødsel til alle potte planter. Du må sørge for at potteplantene din har store nok potter slik at røttene har nok plass til å vokse. Husk også at du må ha riktig jord til riktig plante, og er du i tvil bør du søke råd hos fagfolk på et plantesenter.

Grønne planter med tykke blader

monstera

De letteste plantene å få til er grønne planter med tykke blader. De tåler mer tørke enn andre og vil helst ikke ha vann før de er tørre og virkelig trenger vann. La dem derfor gjerne tørke litt mellom hver vanning. Husk at røttene fort kan råtne om de stadig står i vann, og det gjelder de fleste potteplanter.

Ta vare på både eggskall og egge-vannet og gi det jevnlig til planten dine, de kommer garantert til å takke deg ?

Flere artikler