Derfor bør du tørke tøy ute på vinteren

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du synes kanskje dette høres rart ut, men du kan faktisk tørke tøy ute hele året, også på vinteren. De fleste av oss tørker alt tøy inne, men det er ikke bra for oss. Før var det vanlig å tørke tøy ute hele året, men flere og flere av oss tørker tøy inne. Mange tørker tøyet sitt både på badet, soverommet og på kjøkkenet, men dette er ugunstig for både inneklimaet og for selve bolig din. Mange har tørketrommel som sørger for tørking av tøy, men i disse dager hvor strømmen koster en formue kan det være lurt å la den få litt hvile.

Å tørke tøy ute hele året er den mest gunstige måten å få rent tøy tørt på. Selv om du må regne med at det tar litt ekstra tid vil det bli tørt, selv om det er kaldt.

Derfor bør du tørke tøyet ditt ute hele året

Vått tøy inne skaper fukt i huset ditt som du helst vil være foruten. Det vil forringe inneklimaet ditt og kan være med på å skape fukt som kan bidra til alt fra fuktskader til mugg. Pleier du å tørke tøy på soverommet ditt vil du skape et fuktig inneklima som er spesielt ugreit for astmatikere.

Når du tørker tøy ute på sommeren vil tøyet ditt bli raskt tørt og spesielt hvis det er både litt sol og vind. Når du tørker tøy ute på vinteren vil det ta litt lengre tid, men på dager som er tørre og med litt vind kan du ha gode tørkeforhold.

Tørke tøy ute på vinteren

Når du henger vått tøy ut til tørk på vinteren vil det ha mye å si hvor mye fuktighet det er i luften. Vannet i klærne vil fordampe og tøyet blir tørt til slutt. Når det er mye fuktighet i luften vil det ta noe lengre tid før alt tørker og tøyet kan i minusgrader også fryse. Men etter som det går litt tid vil vannet etterhvert fordampe, også på vinteren, og tøyet vil til slutt bli tørt.

Bruk litt lengre tid på å få tøyet tørt ved å henge det ut. Du vil få langt flere fordeler ved å ventet en ekstra dag enn å alltid tørke det inne. Unntaket er selvsagt når det er nedbør, da bør du vente til nedbørsdagenene er over. Om du absolutt må tørke tøyet inne bør du gjøre det på badet siden dette er et rom som er beregnet på fukt og damp.

Tørke tøy inne

Når du tørker tøy inne kan du oppleve at fukten tar litt overhånd og det er sjeldent bra. Fukten setter seg i boligen din og kan lage fuktskader som kan være vanskelig å bli kvitt. Dette ser du ofte hvis du har dugg på innsiden av vinduene. Dugg og fukt i vinduskarmen, over tid, kan skape fuktskade som f.eks råte. Husk å gi boligen din noen korte og effektive luftinger.

Det er ikke å anbefale å tørke tøy på soverommet. Her vil det sette seg fukt i sengetøy og andre klær og tekstiler du har, samtidig som dette er rommet hvor du sover. Sørg for å ha så godt inneklima som mulig, og det oppnår du best ved å tørke tøyet ute.

Lykke til og sett gjerne tørkestativet under tak og vendt mot solen, da vil det gå raskere uansett hvilken årstid det er ?

Flere artikler