Derfor er Hvitløk noe av det beste du kan spise

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Vi er mange som ønsker å holde kroppen så frisk som det går an og mange er flinke til å innta kostillskudd for å gi kroppen litt ekstra krefter og beskyttelse. I tillegg så er et sunt kosthold viktig og da er det enkelte matvarer og urter du bør spise mer av enn andre. Hvitløk er ikke kun en fantastisk smakstilsetter, den er også en unik kilde til en mengde med gode næringsstoffer som kan være med på å holde kroppen frisk og rask.

Hvitløk er faktisk en av de eldste kjente medisinplantene og er en urt som du bør sørge for å spise regelmessig. Den blir mye brukt i helsekost og er spesielt gunstig i forebyggelsen av kreft.

Derfor er hvitløk noe av det beste du kan spise

Hvitløk 3

Selv om urten opprinnelig kommer i fra Asia blir den dyrket over store deler av verden. Hvitløk er en flerårig plante og du kan fint dyrke den hjemme. I tillegg til at den smaker nydelig og har helsefrembringende egenskaper er den også kanskje noe av det enkleste du kan dyrke. Den spirer og gro både ute og inne og vil du se nærmere på hvordan du enkelt kan lykkes med hvitløk bør du ta en kikk her.

Blodfortynnende og kolesterolsenkende

Hvitløk har mange kjente egenskaper og en av dem er at den beskytter mot karsykdommer. Hvitløk kan virke blodfortynnende og kan være med på å senke kolesterolnivået i blodet.

Styrker imunforsvarer

Alternativ medisin har fått en oppblomstring med årene og der er hvitløk et viktig element. Den brukes ofte sammen med antibiotikabehandling og blir anset som en viktig kilde til å styrke immunforsvaret. I tillegg er hvitløken rik på mineralet kalium og en kilde til vitamin B6, Vitamin C og fosfor.

Så mye bør du spise hver dag

Når du knuser en hvitløk så blir den eteriske oljen allicin frigjort og det er det stoffet i hvitløken som er mest helsebringende. For å få mest mulig nytte ut av hvitløkens helsefrembringende egenskaper bør du sørge for å spise to fedd hver dag (ett fedd er én hvitløksbåt).

Slik bruker du hvitløken

Hvitløken kan både spises fersk og den kan tørkes. Skal den tørkes blir den høstet etter at den har blomstret ferdig og gresset har visnet. Høster du den før gresset visner så blir den ansett som en fersk hvitløk.

Du kan bruke hvitløk som smakstilsetter i de fleste matretter og vil du ha skikkelig gode hvitløksbrød bør du bake en hel hvitløk i ovnen som du knuser og smører på brød eller baguetter.

Hvitløk kan både hakkes i små biter, presses eller bakes i ovnen. Du kan også ha den i en varm panne sammen med litt olje hvis det kun er smaken du er ute etter, men da vil du ikke nyte like godt av den helsefremmede effekten.

Spiser du hvitløken rå vil du oppleve den som sterk på både lukt og smak. Varmebehandler du den vil den derimot bli både mildere og søtere på smak.

Hvitløk oppbevares best i tørr luft og den kan godt ligge i kjøleskapet. Gjennom vinteren trives den også godt på kjøkkenbenken.

 

Lykke til og gled deg til deilige smaker og bedre helse ?

Flere artikler