Derfor stikker Myggen akkurat deg

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du vet de kommer surrende frem nesten fra ingensteds en koselig sommerkveld når du vil sitte ute å hygge deg. Du kan høre summingen og plutselig så klør det et sted på kroppen av en annen verden, mens andre merker ingenting. Det er altså et faktum at noen blir stukket mer enn andre, men vet du egentlig hvorfor den stikker akkurat deg? Myggen «velger» faktisk hvem som skal bidra til middagsbordet og noen er mer fristende enn andre.

Det er faktisk ikke alle mygg som stikker. Vi har 40 arter av stikkmygg, og av dem er det kun hunnene som stikker deg. Du kan likevel være uheldig og ende opp med stikk på store deler av kroppen, og det beste du kan gjøre er å beskytte deg.

Derfor får du flest myggstikk

myggstikk

Det har blitt snakket om i åresvis at de med søtt blod er mer utsatt enn andre, dette skal i følge forskerene ikke stemme. Vil du forsøke å unngå å bli stukket av myggen bør du bruke en myggstift på utsatte steder, da vil du forvirre myggen. Myggen vurderer nemlig om du er et menneske, og om du er verdt å stikke ved å vurdere lukt, kroppsvarme og co2. Med en myggstift klarer den ikke å vurdere om du bør stikkes eller ei og beveger seg dermed videre.

Hvordan lukter du?

Myggen går etter lukten av deg. Er du svett og varm kan du skille ut lukter som virker svært tiltrekkende på myggen. Du kan også friste myggen ved å være nydusjet og lukte godt av deodorant og parfyme. For å ikke friste myggen bør du derfor være et sted midt i mellom. Nydusjet, uten å være varm og uten fristende godlukter.

Hvor mye puster du ut?

De som trener blir både varme og svette, men myggen klarer ikke å holde tritt med en som er ute å løper. Er du derimot en som ikke trener noe spesielt så puster du også ofte ut mer karbondioksid enn en som er godt trent, denne karbondioksiden gjør at myggen finner deg, og kanskje også stikker deg.

Disse fargene tiltrekker myggen

Er du i tillegg en av dem som sitter ute en vindstille og varm kveld og koser deg med et glass vin i kledd fargene rødt, svart eller blått skal du, etter sigende, være svært interessant for myggen.

Blodtype

Gjennom årenes løp har noen mennesker også utviklet naturlige antimyggmidler på huden. I tillegg har en myggstudie vist at de med blodtype O er mest interessante for myggen. Blodtype B kom inn som et godt andrevalg, mens blodtype A ikke fristet myggen i det hele tatt.

Beskytt deg mot myggen

Husk at når det er regnvær og vind vil myggen holde seg i ro, men når det er varmt og vindstille er det ypperlige forhold for den. Skal du på tur bør du investere i en myggnetting og kanskje også litt myggspray. I tillegg kan det være en fordel å dekke til kroppen så er du ikke like utsatt for stikkene.

Selv om det er irriterende å slitsom med myggstikk som klør bør du vite at uten myggen hadde vi ikke kunnet nyte godt av deilig sjokolade. Det er nemlig en bitteliten mygg som pollinerer blomstene på kakaotrærne som sørger for kakaobønner slik at vi får sjokolade.

God sommer ?

Flere artikler