Derfor trives Hoggormen i hagen din!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

I Norge har vi tre slangearter som vi kan møte på ute i det fri, men kun én av dem er giftige, nemmelig Hoggormen. Med sitt gjenkjennelige sikksakkmønster på ryggen kan du møte på den på et varmt svaberg, i skogen, men også langs hytteveggen og i hagen din. Vi har sett på hvorfor hoggormen kann finne på å trives i hagen din, den er jo egentlig en veldig sky krabat.

Selv om hoggormen er giftig er det svært få som opplever alvorlige konsekvenser av et hoggormbitt. Er du derimot allergisk kan et bitt fort trenge tilsyn av en lege.

Hoggorm i hagen hjemme eller på hytta

hoggorm 3
Hoggormen trives bl.a i høyt gress, busker og kratt.

Ormen går i dvale på vinteren og kan overvintre sammen med flere hundre hoggormer i samme hi. Når våren kommer og solen begynner å varme kommer den snikende ut fra hiet sitt og ser frem i mot varme dager. Hoggormen har korte huggtenner og er ikke laget for å hverken bite eller forgifte oss mennesker. Både tenner og giften er laget for å bite små dyr, men kommer du overraskende på en hoggorm kan den forsøke å bite deg.

Hold hagen i orden

mus
Hoggormen lever av smågnagere.

Smågnagere trives godt i busker og kratt med høyt gress og da tiltrekker de seg også hoggormen. Sørger du for å holde gresset nede og har orden på uteområdet ditt er mye gjort for å slippe besøk av både smågnagere og hoggormer.

Hoggormen blir ikke sett på som skadedyr og gjør ikke skade på hverken boligen eller hytten din, men smågnagere derimot, de vil du ikke ha. Så ved å sørge for at du ikke lager et eldorado for alle smågnagerne vil du også holde ormen unna.

gress to
Hold orden i hagen din.

Sørg for å ha et uteområde som hoggormen ikke trives i. Har den ikke tilgang til mat eller en god plass å ligge i solen er mye gjort. Den elsker steinrøyser og ugress så dette er noe du bør fjerne med jevne mellomrom.

Vær forsiktig

støvler
Husk å bruke støvler og hansker når du rydder i hagen.

Hoggormen er egentlig menneskesky og vil ikke oppsøke deg med vilje. Er det lenge siden du har vært på hytta kan den finne på å trives et sted hvor solen har godt tak og den kan snurre seg sammen og kose seg.

Husk å bruke gummistøvler når du setter i gang med oppryddingen og se etter når hendene dine går inn i busker og kratt. Selv om mange bitt fra hoggormen er tørrbitt kan det være en ubehagelig opplevelse. Hoggormen er fredet så skulle du møte på den skal den ikke drepes. Da skal du heller forsøke å fjerne den og sette den ut et annet sted.

Lykke til og god sommer ?

Flere artikler