Dette bør du gjøre med tomme eggeskall

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Du kaster kanskje de tomme eggeskallene? Det burde du ikke! Bruk det til å plante frøene dine i, eller hold sneglene unna plantene. Eggeskall inneholder masse næring og er perfekt til plantene dine. Vi har funnet et par tips til hvordan du bør bruke dem.

Det sies at det som kommer fra naturen kan tilbake i naturen. Nå kommer riktignok eggeskall fra høna, men med så mye næringsstoffer som de inneholder er det bra for naturen å bruke dem der når du kan.

eggeskall 2

Bruk eggeskall som plante-potte

Ta vare på det tomme eggeskallet og eggekartongen når du har brukt innholdet. Lag et lite hull i bunnen av det tomme eggeskallet til drenering. Ha i litt jord og legg i et frø. Sett eggeskallpotten din i den tomme eggekartongen og vent til det spirer.

Når spiren er på plass planter du spiren i en en passende potte. Du behøver ikke å ta spiren ut av eggeskallet. Putt skallet og alt i den nye potten med jord. Eggeskallet vil løse seg opp og gi masse god næring til jorden.

Hold sneglene på avstand med eggeskall

Er du plaget av snegler som spiser på plantene dine? Da burde du ta vare på eggeskallet, knuse det i mindre biter og legge det rundt plantene. De skarpe kantene på skallet vil holde sneglene på avstand. De liker nemlig ikke å måtte smyge seg over et underlag som stikker dem i det bløte vevet.

Eggeskall i komposten

Har du egen kompost kan du fint ha eggeskall i komposten. Det vil gi komposten din verdifull næring.

Noe du trodde var søppel kan fint føres inn i som en del av naturen. Smart, praktisk og veldig greit.. Nå kan du spise så mye egg du vil med god samvittighet.

Flere artikler