Dette bør du spise hver dag

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Honning blir kalt for «det rennende gullet»  og er kjent for å ha mange gode egenskaper. Siden honning smaker så søtt som det gjør er det mange som har byttet ut sukkeret med honning i alt fra te til bakverk. Det er likevel viktig å huske på at honning inneholder like mye kalorier som vanlig hvitt sukker, men i motsetning til sukker så inneholder også honning antioksidanter, vitaminer og proteiner,

Ekte honning har den beste effekten. For at honningen skal anses som ekte skal den ikke være varmet opp til mer enn 47 grader under utvinningsprosessen. Dermed er all norsk honning å anse som rå honning.

Derfor bør du spise honning hver dag

honning

Lindrer sår hals

Honning kan være med på å lindre luftveisinfeksjoner som sår og vond hals. Det er en kjent sak at te, eller melk med honning, pleier å lindre ved forkjølelsesplager og er blitt brukt i en mannsalder. Om du ikke akkurat blir frisk over natten så blir hvert fall halsen litt bedre.

Honning øker stoffskiftet

Honning kan bidra til å øke stoffskiftet som igjen gjør at du brenner energi raskere. Men husk at honning fortsatt inneholder mye kalorier så det er viktig at du ikke overdriver bruken.

Drikk te med honning

Tar du én teskje honning hver dag så kan det bidra til å drepe bakterier og kurere sår som du kan ha i slimhinnene. Drikk gjerne en kopp te med honning hver dag så får du i deg litt av dette legende naturmiddelet.

Antibakterielle egenskaper

Mange mener at honning har antibakterielle egenskaper og kan derfor holde farlige sårbakterier i sjakk. Ved å smøre honning på sår eller brannsår så kan det lindre og fremskynde helingsprosessen.

Erstatt sukker med honning

Det er viktig å tenke over at selv om honning blir sett på som sunnere enn hvitt sukker så er ikke mat med honning «sukkerfri mat». Honning inneholder liker mye kalorier som sukker, men sukker inneholder kun tomme kallorier uten noen nytteverdi for kroppen. Bytter du ut sukkeret med honning i kostholdet ditt vil det gi deg mange helsemessige fordeler. Honning kan du bruke i te, i bakverk, i smoothies, og marinader, eller ha det rett på brødskiven. Honning passer også perfekt til grøten til frokosten. Det finnes uante muligheter. Husk derimot på at at barn under tre år ikke skal spise honning.

Honning er sett på som svært verdifullt, og det er biene som sørger for dette rennende gullet. De samler nektar fra blomstene og gjør det om til honning. Uten biene vil vi få et stort problem, og er det én ting du burde gjøre i år så er det å investere i et biehotell.

?

Flere artikler