Dette er Gift for kroppen og vi spiser det hver dag

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Mye av det vi spiser inneholder sukker og det er allment kjent at sukker øker risikoen for vektøkning, overvekt og fedme. Noe som igjen kan øke risikoen for diabetes 2 og noen former for kreft. Vi vet at et høyt inntak av sukker ikke er bra for oss, men vet vi hva som egentlig skjer med kroppen når vi hiver i oss alt som inneholder sukker? Vi har tatt en kikk på hva sukkeret gjør med oss og hvorfor vi burde begrense inntaket til et minimum.

Det hevdes at sukker er like farlig for oss som å røyke. Noen går også så langt som å si at sukker rett og slett er som gift å regne.

Naturlig sukker

ku

Sukker kommer naturlig i mange typer mat. Frukt inneholder fruktsukker og druesukker. Melk inneholder melkesukker som ikke er tilsatt, men som kommer naturlig fra naturens side. Den maten eller drikken som inneholder naturlig sukker inneholder ofte også andre næringsstoffer som kroppen trenger. Alt med måte selvsagt, men det er det tilsatte sukkeret vi skal være ekstra oppmerksom på.

Raffinert sukker

sukker

Tilsatt sukker gir ikke kroppen noe av det vi trenger annet enn at det vi putter i oss smaker søtt og godt. Når vi spiser f.eks godteri som er pakket med sukker vil magen tømme seg raskere. Nedbrytningen og opptaket av sukker sørger for at vi raskt får kraftige blodsukkersvingninger.

Oppturen kommer umiddelbart og når nedturen melder seg får vi sulthetsfølelse, vi kan bli slappe og også faktisk bli litt aggressive. Det verste du kan gjøre for kroppen er faktisk å spise godteri på tom mage. Når vi får nedturen etter å ha spist sukker er det fort gjort å hive seg over brusen. Da føler vi oss raskt bedre og den dårlige spiralen bare fortsetter og forsetter.

Hjernetåke

hjernetåke

Sukkeret går rett til hjernen og vi blir fort litt tåkete i toppen. Det kan også oppstå en allergisk reaksjon fordi ukjente stoffer sniker seg inn gjennom tarmveggen og over i blodet.

Magetrøbbel

mage

Sukkeret kan gjøre deg oppblåst fordi du får mer vann i mage og tarm. Du kan dermed få både mageproblemer og en gassfylt tarm.

Sentralstimulerende

droger

Spiser du mye sukkerholdig mat og godteri vil du utvikle et økt søtbehov som vil gjøre deg «avhengig» på samme linje som en rusmisbruker har behov for rus.

Blodsukkerøkning

brus 1

Blodsukkeret vårt påvirkes av det vi spiser og det beste utgangspunktet for kroppen er å ha et blodsukkerstabilt kosthold. Hiver du i deg både saft og brus som inneholder mye sukker så øker blodsukkeret raskt, noe som overhodet ikke bra for hverken kroppen eller helsa.

Sukker er kroppens verste fiende

trøtt

Det menes at sukker er kroppens verste fiende fordi sukkerkaloriene gjøres om til fett i leveren. Noe som kan forårsake diabetes og hjerte-og leversykdom.

Gjør det du kan for holde deg mest mulig unna sukker så gir du kroppen og helsen din et mye bedre utgangspunkt. Det finnes mange alternativer til raffinert sukker. Prøv f.eks å bytte ut sukkeret med honning, du vil garantert merke forskjell.

Lykke til!

Flere artikler