Dette er varene du sparer penger på å kjøpe i Sverige

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Grensene er åpne igjen og vi kan atter en gang kaste oss over til Svinesund for litt god, gammeldags grensehandel. Det er ikke tvil om at mange har savnet muligheten til å reise over til «Søta bror» for kjøp av billig kjøtt og alkohol. Likevel ryktes det at også prisene i Sverige har økt i takt med koronakrisen, men skal vi tro de glade grensehandlerene er det fortsatt penger å spare på å ta turen over grensen.

Vi har tatt en kikk på hvilke varer du kan spare noen kroner på å handle i Sverige og hvilke varer du like godt kan kjøpe på nærbutikken i Norge. Husk å regne med både prisen på drivstoff og bompenger eller prisen du betaler for å leie limousine når du hiver deg over kjøttdisken. Det kan fort være det blir mer en hyggelig tur enn det blir penger spart.

Dette er varene du vil spare penger på å handle i sverige

kjøtt

Selv om prisene i Sverige også har steget er det fortsatt et godt stykke til våre Norske priser. Handler du smart og kjøper varer som du kan fryse ned vil du garantert spare en del penger på å gjøre en storhandel i Sverige. Faktisk så ligger matvarene hele 23 prosent under de norske prisene, og det vil raskt kjennes i lommeboken.

Det er en kjent sak at matvarer for allergikere i Norge virkelig kan være med på å skape utfordringer i matbudsjettet. I Sverige vil du få vesentlig mer for pengene dine.

Disse varene bør du handle når du er på tur over grensen:

 • Rødt kjøtt som svin, kalv, okse og vilt.
 • Hvitt kjøtt som kylling, kalkun, and.
 • Brus og ande søte drikker
 • Melkeprodukter og ost
 • Godterier
 • Matvarer for allergier og intoleranse

Andre vare du også kan spare penger på:

Er du en av dem som pleier å handle helsekost så bør du gjøre en skikkelig storhandel når du kommer til Sverige. Både det og apotekervarer kan du spare mye penger på.

 • Apotekervarer
 • Barneutstyr
 • Bilreperasjoner
 • Helsekost
 • Møbler

Fortsatt så er de største prisforskjellene å finne på tobakk og alkohol. Her er prisene nesten det dobbelte av prisene i Norge.

Kvoteregler på alkohol og sigaretter

vinflasker

Selv om det er fristende så har du ikke lov til å ta med deg uante mengder med hverken alkohol eller tobakk deg over grensen. Det finnes kvotebestemmelser som du må forholde deg til.

Kvote for 20 åringer og oppover

På alt av alkohol har alle over 20 år fire valg. Når det gjelder tobakksvarer kan du ta med deg 200 gram sigaretter, 250 gram andre tobakksvarer og 200 gram sigarettpapir. Frem til 01.01.2022 kunne du bytte tobakkskvoten inn i alkohol, men nå er det slutt på den muligheten.

Standard kvote fordelt over flere muligheter

 

1 1 liter brennevin, 1.5 liter vin og 2 liter øl

 

2 1 liter brennevin, 3.5 liter øl

 

3 3 liter vin og 2 liter øl

 

4 5 liter øl

 

Kvoten når du er under 20 år

Er du mellom 18 og 20 år så har du lov til å ta med deg 200 g sigaretter, 250 g andre tobakksvarer og 200 blad med sigarettpapir.

Kvote på alkohol

 

1 3 liter vin, 2 liter øl

 

2 5 liter øl

 

Maks sum du kan bruke for å få varene toll-og avgiftsfritt

svinesund

Om du ikke visste det kan det være greit å vite at tiden du er utenfor Norges grenser har litt å si for hvor mye du kan handle for uten å betal toll og avgifter.

Så mye kan du handle for

Har du vært ute av Norge i minimum 24 timer kan du ta med deg varer fra Sverige toll-og avgiftsfritt  til en samlet verdi av 6000 kroner.

Har du derimot vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du én gang i løpet av de 24 timen ta med varer til en samlet verdi av 3000 kr.

Disse summene gjelder for alle varer du tar med til Norge, inkludert tobakk og alkohol.

Handle på Taxfree

Men reglene sier også at for at du skal kunne kjøpe alkohol og røyk taxfree må du ha vært ute av Norge i minst 24 timer. Det er derimot ingen tidsbegrensning for kjøp av alkohol og tobakkvarer i butikker ved dagsturer til f.eks Sverige

Husk at reparasjon av f.eks bilen omfattes av verdigrensen. Hvis verdien på reparasjonene overstiger verdigrensen så forplikter du deg egentlig til å betale toll og avgift for hele prisen av hva reparasjonen koster.

Penger å spare

bensin

Husk å sjekke prisene i flere butikker. Det kan være store forskjeller fra butikk til butikk og forskjellige tilbud. Vet du hva du skal ha kan du blant annet sjekke priser via prisjakt.se, der vil du få en grei oversikt over alle tilbudene.

Sørg også for å fylle opp drivstofftanken når du først er i Sverige her vil du også spare noen kroner, spesielt i disse dager.

Ellers kan du ta turen til Sverige som en liten utflukt og hygge deg litt samtidig.

God tur og happy shopping ?

 

Flere artikler