Dette krydderet hjelper mot Kreft

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker til bodystore.no

Gurkemeie er en urt i ingefærfamilien som har vært brukt i blant annet kinesisk medisin i en årrekke. Det finnes et virkestoff i gurkemeie, curcumin, som har vist seg å være svært effektivt mot kreft. Curcumin er pigmentet i gurkemeien som lager den velkjente gulfargen. Forskning ved ulike laboratorier viser at når curcumin blir testet på dyr kan det være med på å forebygge mot kreft, forsinke spredningen av kreft, samt beskytte de friske cellene fra å bli skadet av strålebehandling. I tillegg er gurkemeie kjent som et sterkt antioksidant som kan være til stor hjelp mot betennelser i kroppen. Det er gjort flere studier på gurkemeiens medisinske egenskaper og det viser seg at denne unike urten kan være til stor hjelp ved flere medisinske tilstander.

Gurkemeie brukes som smakstilsetter i mat og som fargestoff i alt fra sminke til tekstiler. Dette gulet krydderet blir brukt i karri-retter og blir ofte kalt for «fattigmanns safran» på grunn av den gule fargen, men smaken er helt ulik til safranen selv om det har den gule karakteristiske fargen.

Her finner du krydder og kosttillskudd med gurkemeie.

Ekte og kunstig gurkemeie

gurkemeie 3

Det er gjort flere studier på gurkemeiens medisinske egenskaper og utfordringen ligger i at kroppen ikke klarer å ta opp de store mengdene med curcumin slik at det blir målbart. Japanske forskere har likevel funnet et stoff som har den samme kjemiske likheten som curcumin. De japanske forskerene har funnet ut at både curcumin og det kjemiske stoffet kan være med på å drepe kreftceller i cellekulturen. Stoffene ble testet på blant annet livmorhalskreft, brystkreft, leukemi og bukspyttkjertelkreft.

Det ble transporten kreftceller fra mennesker og inn i mus. Musene ble behandlet med curcumin og det kjemiske stoffet ( PGV-1) hver for seg. De som fikk PGV-1 ble så og si kreftfri og de som fikk curucumin utviklet både få og mindre svulster.

Forebygging og behandling av kreft

gurkemeie 4

I følge en artikkel fra Nafkam fra 2020 er det gjort tilgjengelig to systematiske oversikter og tjue kontrollerte studier av curucumin. Dette er studier som tar for seg både behandling og forebygging av kreft ved hjelp av curucumin. Det foreligger flere bevis for at curucmin i gurkemeie har lovende effekt på blant annet tykktarmskreft og flere andre krefttyper.

I tillegg sies det at curucumin sannsynligvis er effektivt til å forebygge og beskytte de friske cellene ved behandling med stråling. Det kan også hjelpe til med å forhindre uønskede effekter av strålebehandling ved blant annet prostatakreft ved å redusere urinveissymptomer og redusere betennelse.

Vil du se nærmere på gurkemeie som kosttilskudd så finner du det her.

Kroniske betennelser

betennelse 2

Kroniske betennelser i kroppen har vist seg å kunne spille en rolle ved sykdommer som blant annet hjertelidelser, kreft og Alzheimer. Ved å bruke gurkemeie som kosttilskudd og som tilsetning i mat og drikke kan du redusere kroniske betennelser i kroppen som gir deg et bedre utgangspunkt i kampen for en bedre helse.

Her finner du gurkemeie krydder som du kan bruke i maten din.

Slik får du best effekt av gurkemeien

gurkemeie 2

For å få den beste effekten ut av gurkemeien bør du spise krydderet sammen med pepper. Du kan også spise gurkemeie som kosttilskudd og da bør det inntas sammen med mat som inneholder en del olje eller fett. Her kan du for eksempel bruke gurkemeie sammen med eggehvite og litt olje og lage en omelett.

Både eggehviten og oljen vil være med på å fremme bedre opptak av virkestoffene i gurkemeien. Du kan også innta gurkemeie som te, men da bør du sørge for å drikke den etter et måltid. Gurkemeie kan nemlig være litt hard for magen og anbefales ikke på tom mage.

Her finner du gurkemeie-eddik som kan drikkes eller brukes som smakstilsetter i mat.

Husk å rådføre deg med lege

lege

I din søken etter å holde kroppen sunn, frisk og rask er det viktig å huske på å alltid kontakte lege om du mistenker at du er syk. Det samme gjelder hvis du går på medisiner og spiser kosttilskudd i tillegg. Noen kosttilskudd kan hemme virkningen av medisiner så husk å alltid rådføre deg med lege.

Lykke til ?

Flere artikler