Dette må du spise hvis du skal gå raskt ned i vekt!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Har kiloer som du gjerne vil bli kvitt kommet snikende på deg. Da burde du prøve å spise havregryn. Med et kosthold med daglig inntak av havregryn vil du redusere risikoen for hjertesykdommer og tykktarmskreft. Havre kan også bidra til å redusere blodtrykket, gi deg en bedre fordøyelse samt hjelpe deg med å redusere vekten. Én kopp med kokte havregryn inneholder ikke mer enn 150 kalorier.

Havregryn er kanskje noe av den mest typisk norske maten vi har. Vi har spist dette i en årrekke og da spesielt pga de gode egenskapene hvor du holder deg mett lenge, samt at det gir deg en jevn strøm med energi.

Derfor bør du spise havregryn hver dag

Havregryn har vist seg å fungere for mange som gjerne vil holde kontroll på sultfølelsen og samtidig gå ned noen kilo. Havre inneholder også en mengde med viktige næringsstoffer som er bra for deg. Spis helst de ukokte store havregrynene, de er best for deg.

Derfor kan du bli slank av havregryn

havregrøt

Havregrøt har den fantastiske effekten at det gir deg langsom blodsukkerstigning og holder deg dermed mett lenge. Dette gjør at du ikke vil falle for fristelsen å småspise mellom måltidene, men faktisk spise når du er sulten. Vil du gå ned i vekt er det viktig at du husker å drikke nok vann. Ofte kan du tro at du er sulten mens du egentlig er tørst.

Når du spiser mat som holder blodsukkeret stabilt slipper du svingningene som igjen sørger for at du ikke faller for fristelsen med å overspise, eller putte i deg mat som inneholder mye sukker eller fett.

Havre sørger for at du klarer å holde et høyt aktivitetsnivå gjennom dagen, noe som igjen vil gi deg høyere forbrenning.

Slik kan du spise havregryn

havregrøt 2

Spis havregrøten din med det du liker best, og slik du liker den best. Du kan koke den og  tilsette smakfulle frukt og bær, kanel, honning og tørket frukt. Husk at selv om honning er sunnere enn sukker så inneholder de fortsatt en hel del kalorier.

Du kan også spise havregrynene med melk eller yoghurt, eller du kan lage en kjøleskapsgrøt. Da har du havregryn i et glass med lokk sammen med noe flytende som melk, yoghurt eller vann og setter det i kjøleskapet til dagen etter. Pynt grøten med det som frister og få en god start på dagen.

Havregrynsdietten

havregryn 4

Er du skikkelig motivert kan du jo forsøke havegrynsdietten. Der vil frokost og lunsj bestå av en 1/2 kopp med kokt havegrøt. I tillegg kan du tilsette en liten mengde skummet melk eller lavkalori yoghurt og litt frukt. Ønsker du litt ekstra smak kan du ha i litt kanel.

For å følge dietten videre kan du spise fersk frukt og rå gulrøtter eller nøtter som en snack på ettermiddagen. Til middag kan du spise kylling, fisk, mager biff eller en kalkunburger med pommes frites av squash. Trenger du mer mat kan du unne deg en lavkalori dessert.

Velger du å bruke havregrynsdietten for å gå ned i vekt må du forsikre deg om at du får i deg alt du har behov for av næringsstoffer. Denne dietten er svært kalorifattig og forhør deg alltid med lege før du setter i gang med veldig store endringer i kostholdet. Det kan godt være at du trenger mer fett i kostholdet enn hva denne dietten gir deg

Uavhengig av om du vil gå ned i vekt eller ikke vil havregryn være bra for kroppen og helsen din. Forskning viser faktisk også at de som spiser havregryn daglig i forhold til de som ikke gjør det, jevnt over har et sunnere kosthold.

Det beste du kan gjøre er faktisk å spise havregryn til frokost hver dag. Det vil gi deg energi til å holde ut gjennom dagen, også kan kiloene du eventuelt mister være en bonus.

Lykke til og kos deg med et sunnere kosthold og en god start på dagen ?

Flere artikler