Din guide til valg av trapp til hjemmet

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Enten du skal renovere en bolig, eller bygge nytt, er en av de viktigste avgjørelsene du tar, valg av ny trapp. Dette bør gjøres så tidlig som mulig i prosessen, da store endringer kan være vanskelig å få til hvis du venter med installeringen etter at alt annet arbeid er utført. En trapp er bindeleddet mellom flere etasjer og det er en del å tenke på når du skal velge ny trapp til boligen din. Den skal være enkel å gå i, ha riktig størrelse og form, samt at den skal passe inn i resten av interiøret. Trappen i hjemmet bør fungere for hele familien og det er noen hensyn du bør ta. I tillegg til at trappen bør passe inn i boligens allerede eksisterende stil bør du også tenke over brukervennligheten.

For å få den trappen som passer best inn i hjemmet ditt bør du sørge for å snakke med dem som er eksperter på trapp, og vi har tatt en prat med Trapperingen.no, som er en kjede bestående av fem norske og tradisjonsrike trappefabrikker. Vi har fått tips og råd til hva du bør tenke på når du skal investere i en ny trapp til boligen din.

Design og form på trappen

Vakker og tidløs trapp med unike detaljer og lukkede trinn. /Trapperingen.no

Du får trapper i flere ulike former som svingtrapp, rett trapp eller repostrapp. En repostrapp er satt sammen av to rette trapper med et platå i mellom. De ulike trappemodellene defineres ut i fra rekkverket.

Du kan velge alt fra den tidløse og klassiske trappen, eller en trapp som er mer moderne. Hos Trapperingen er trappemodellene delt inn i moderne, klassisk, basis og tradisjon, slik at det skal være enklere for deg å finne den trappen som passer best i din bolig.

Husk at trapp i dag anses som et møbel, og bør passe inn i den allerede eksisterende stilen i hjemmet dit. Trappa har en hel del å si for det estetiske uttrykket i hjemmet, og hva slags trapp du velger vil være med på å definere resten av interiøret.

Åpen eller lukket trapp?

Moderne og tidløs trapp med åpne trinn. / Trapperingen.no

Du får trapper med både åpne og tette trinn. En åpen trapp anses av mange som et stilig og moderne alternativ. Med en åpen trappeløsning vil rommet også få et mer luftig og romslig preg. En åpen trapp vil sørge for bedre lys, siden den ikke er så kompakt i utformen som en tett trapp. Åpne trapper leveres med barnesikring.

Trapp med bod for ekstra oppbevaring:/ Trapperingen.no

En tett trapp er for mange en trygg og god løsning, samtidig som det gir muligheten til å bruke rommet under trappen til oppbevaring. Tett trapp kan fungere perfekt både som bod eller som en garderobe. En tett trapp vil også gi mer lyddempning enn en åpen trapp.

Valg av vange

Moderne og vangeløs trapp med trinn og håndløpere i helstavet eik. / Trapperingen.no

Det er vangen som bærer trappen og som holder trinn og rekkverk på plass. Du kan velge mellom fire ulike vanger som innstemt, underliggende, midtstilt underliggende og usynlig vange. Hvilken vangetype du velger vil ha en hel del å si for utseende på trappa, og bør være en del av det du tar hensyn til når du velger trapp.

Kort forklart vil trinnene ligge mellom vangene med innstemt vange, mens med en underliggende vange er trinnene plassert hvilende på to underliggende vanger. Med en usynlig vange er vangen skjult inne i veggen og da får du effekten med «svevende trinn».Med midstilt vange får du en trapp som føles veldig solid i tillegg til et flott utseende.

Valg av materiale

Trappenyhet i industrielt preg og leveres med både åpne og lukkede trinn./ Trapperingen.no

Du får trapper i ulike tresorter som furu og eik. Det siste er et hardere og et mer slitesterkt treslag. Velg gjerne det materialet som passer best inn hos deg. Glass og stål har blitt mer og mer populært og brukes ofte i funkis boliger og i de hjemmene som ønsker en trapp med et litt trendy utseende.

Velger du en trapp i tre kan det være en fordel å tenke over at noen tresorter er mykere enn andre, som vil ha noe å si for hvor slitesterkt treverket er. Med myke tresorter kan du oppleve at det kommer hakk og riper litt raskere enn med de hardere tresortene.

For at trappen skal passe best mulig inn i allerede eksisterende stil kan du få trappen i den fargen du ønsker i Trapperingens palett, og du kan velge beis, lakk eller maling.

Trappens start trinn

Christiania trapp med buet klosstrinn. /Trapperingen.no

Alle trapper har et start trinn som er det første trinnet i trappen. Her finnes det flere muligheter. Du kan forlenge trinnet og gjøre det om til et klosstrinn, eller du kan gjøre inngangen til trappen større ved å åpne inngangen til trappa ved å sette en stolpe på det første trinnet. Du kan også velge mellom buet og rett klosstrinn.

Størrelse på trappen

En vakker og særpreget trapp som svinger seg melom etasjene. Her fungerer den høye vangen fungerer som rekkverk. / Trapperingen.no

Du får trapper i akkurat den størrelsen du har behov for, og det er trappehullet som er med på å definere hvilken utførelse du kan velge på selve trappen. Du får trapp som dekker flere etasjer. Trapperingen sørger for at du får en som følger alle regler for trapp i bolig. Trapper kommer med ulike vinkler og du vil få tilpasset trappen slik at den passer perfekt hos deg.

Rekkverk til trapp

Hos Trapperingen får du også vakkert rekkverk. /Trapperingen.no

Til hver trappemodell hører det et bestemt type rekkverk, men har du noen spesielle ønsker kan du gjøre enkelte tilpasninger. Det har blitt mer og mer populært med rekkverk i glass som gir et luftig og stilfullt inntrykk.

Spiler har også blitt svært populært og med spilerekkverk får du et ekstra flott design. Du kan få spiler i både tre og metall.

Montering

Vakker og klassisk med unike detaljer. / Trapperingen.no

Montøren kommer med trappen i bilen. Den gamle trappen blir demontert og den nye blir montert, dermed kan du gå på jobb og komme hjem til ny trapp.

Belysning under trapp

Vakker trapp som dekker tre etasjer, med åpne trinn, belysning og håndlist i eik./ Trapperingen.no

Lys i trappa skaper en fin stemning, samtidig som trappen blir ekstra trygg å bevege seg i. Lysene kan enkelt styres med fjernkontroll og er kompatibel med flere ulike smarthus-løsninger som Phillips Hue, SmartThings, Future Home og Homey.

Hos Trapperingen har du mulighet til å få belysning i både trappen og ved håndløper. Med fjernkontrollen kan du selv bestemme når du vil at trappen skal være belyst. Perfekt for mørke dager og kvelder, eller for å skape den ekstra lune stemningen.

Pris på ny trapp

Moderne trapp med åpne trinn og flotte detaljer. / Trapperingen.no

Hvor mye du må regne med å betale for en ny trapp avhenger av hva slags treverk og design du velger. Størrelsen på trappen har også en del å si. For å få best mulige oversikt over hvor mye det vil koste deg kan prisindikatoren hjelpe deg med å få en oversikt. Her kan du ta hele ni av de mest solgte trappene og selv se hvordan prisen utvikler seg utifra valgene du gjør.

Her finner du hele utvalget av trapper fra Trapperingen

Det finnes mange flotte alternativer når du skal velge trapp, og hos Trapperingen.no får du den hjelpen du har behov for. Med kompetanse og mange år i markedet er du sikret akkurat den trappen du ønsker deg fra en norsk faghandler som har fokus på tradisjoner og kvalitet i alle ledd. Trenger du litt inspirasjon til valg av trapp kan du ta en kikk her. 

Her kan du følge Trapperingen

https://www.facebook.com/trapperingen

https://www.instagram.com/trapperingen

Flere artikler