Disse elsker kjøkkenet ditt-slik blir du kvitt dem!

content-marketing

Anbefalt

Nå kommer den tida på året hvor de søte, men akk så ødeleggende musene finner veien inn i hjemmene våre. Er det et sted de virkelig trives så er det på kjøkkenet. Du vil ikke ha disse skadedyrene inn i huset ditt overhodet, og hvertfall ikke inn på kjøkkenet. De griser, roter og ødelegger. Alt de har kommet bort i må du kaste, og ofte er det nesten ikke ende på hvor mange det er som har funnet veien inn til deg. De formerer seg raskt og du vil virkelig ikke ha dem løpende rundt. Det finnes flere metoder for å bli kvitt mus som har forvillet seg inn til deg og vi har tatt en kikk på noen av dem.

Du kan være helt sikker på at om du har fått inn én mus at det florerer av mange flere. De er heller ikke noen små søtinger som hopper rundt og synger som på film. Disse små rakkerne kan gjøre større skade på hjemmet ditt enn du kanskje tror.

Derfor kommer musene inn på kjøkkenet ditt

mus kjøkken

Grunnen for at musene ofte finner veien inn til kjøkkenet ditt er fordi de bruker rørene inne i veggen som en grei inngang til boligen din. Løper de langs rørene kan de bevege seg fritt mellom alle rom og mellom etasjer uten hindringer. Får du mus inn på kjøkkenet kan du nesten være helt sikker på musa kommer til å gnage over ledningen til bl.a oppvaskmaskinen din.

Mus gnager og ødelegger alt

ledninger

Selv om du forsøker å stenge musene ute ved å tette igjen inn/utgangen i kjøkkenbenken vil du fortsatt ha livlig ferdsel rundt i veggene. Det eneste du oppnår er at de ikke kommer inn under kjøkkenbenken eller inn i kjøkkenskapene.

Når de oppholder seg inne i veggen kan du være helt sikkert på at de fortsetter å ødelegge. De gnager på ledninger og isolasjon. Faren her er at du ikke kan se musene eller skaden de gjør, dermed utgjør det hele en ganske stor risiko for deg.

Musegift

mus

Du kan sette ut musegift både ute og inne, men husk å sette det skjermet for eventuelle husdyr du måtte ha. De sterkeste gift variantene er kun lov å selge til autoriserte bønder og skadedyrbekjempere, men det finnes fortsatt alternativer som selges til privatpersoner.

Musefeller

musefelle

Musefeller kan også være særdeles effektivt, da tar du knekken på dem underveis. Nå finnes dette flere varianter å velge mellom som får jobben gjort relativt raskt. Musefellene spennes med åte som musa liker som f.eks en ostebit og når musa faller for fristelsen blir den tatt av dage.

Det finnes også museskremmere på markedet som flere har hatt god nytte av. De går på enten batterier eller du kan sette den i stikk kontakten. De lager en høyfrekvent lyd som musene ikke liker.

Tilgang på mat

mus på kjøkkenet

Mus elsker mat. De trekker alltid inn på høsten og vinteren og får de tilgang på mat elsker de å være hos deg. Hvor får de størst tilgang på mat? På kjøkkenet ditt. Sørg for at all mat blir pakket bort og at du har generell god orden. Vask godt og ikke la smulene ligge.

Musesikkert hus

musesikkert mus

Det beste er faktisk å sørge for at du musesikrer huset ditt. Det er nok av innganger som denne lille krabaten kan komme seg inn gjennom. Har du trær og kvister som står tett inntil husveggen har musene en veldig lett tilgjengelig vei inn til deg. Det er over kvisten og full fart over taket. Kapp derfor bort kvister og grenser som er tett inntil husveggen din.

Skal du renovere boligen din bør du sørge for at du setter inn skikkelig musesikring slik at de ikke kommer inn via kledningen. Det samme gjelder for vinduer og ventiler i huset. Boliger av eldre årgang har ofte mange inngangsmuligheter for mus. Sørg for å tette dem. Stålull er en av de tingene de ikke liker.

Ikke mate småfuglene

mus solsikkefrø

Det er veldig koselig å mate småfuglene og gjerne hele året, men ulempen er at alle frøene du gir fuglene, og da særlig solsikkefrø, er mat som musene elsker. Har du hatt mus i boligen din noen gang så har du sikkert funnet små hauger med solsikkefrø? De tar det med seg inn i hulen sin og koser seg med deilige frø.

Mus gnager gjennom alt

mus i veggen

Mus er aktive på natten og du hører dem relativt lett når de har funnet veien inn til deg. Får de ikke tak i mat så kan de finne på å gnage ekstra hull i veggen, i gulvet, på dører og i taket. Det beste du kan gjøre er å hindre dem i å komme inn i boligen din. Oppdager du mange mus rundt i huset ditt bør du ta noen runder og se om du kan finne inngangene deres og rett og slett tette dem igjen.

Har du fått mus i kjøkkenskapet og skuffer må du kaste alt. De spiser og gjør fra seg overalt og de drar med seg bakterier over en lav sko. Kast, vask og start på nytt!

Lykke til og husk å holde orden i hagen din også, slik at du ikke har et eldorado for små og store gnagere ?

Flere artikler