Disse interiørtrendene gjelder nå

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nytt år og nye muligheter gjelder også med tanke på de ulike interiørtrendene. Vi har tatt en kikk på hvilke interiørtrender som er forventet å gjelde for 2023. Selv om det er ulike farger, former og materialer som viser seg som sterke kandidater er det viktig at du innreder slik det passer for deg. Vi trenger ikke følge alle trender som kommer og går, det viktigste er at vi selv trives i eget hjem.

Trender er kjent for å komme å gå. Plutselig kommer farger og materialer som vi kjenner igjen fra både egen oppvekst og bilder fra albumet fra foreldrene våre var unge. I år kan du glede deg over at bærekraft fortsatt står støtt og nå kan du også ta turen til bestemors loft og bli helt trendy.

Skandinavisk Design

Den skandinaviske stilen har stått sterkt i interiørbildet i åresvis og er viden kjent. Den kjennetegnes som rolig med duse dempete farger og mye natur materiale. Er du en av dem som elsker denne stilen kan du glede deg over at den står fortsatt sterkt i interiørbildet.

Norske bondemøbler kommer også seilende inn som en interiørtrend. Miks gjerne et gammelt spisebord med trendy stoler for maks effekt. I tillegg kan du ta frem gamle trau fra bestemor og fylle dem med frukt. Et perfekt element som sørger for at stilen kommer frem samtidig som du kan glede deg over at det er bærekraftig.

Fargetrender 2023

Duse basefarger som hvit og beige er fortsatt gjeldene. Gjennom hele 2022 var den kraftige kontrastfargen «dempet sort» ekstremt populær, men det ser det ut til at fargen greige gjør sin entre dette året. Greige er en blanding av beige og grå.

Kontrastfarger som både gult, dus rosa, rød og blå er også populære farger. Fortsatt kan du også brekke av et rom med en litt sprek farge på en av veggene. Det antas også at fargen grønn vil gjøre det stort i år. Både på veggen, på kjøkkeninnredning og på puter og pledd.

70-tallet, here we come

70-tallet har vært i vinden en stund og ser ikke ut til å slippe taket denne sesongen heller. Gulvtepper med ulike mønstre og fluffy materialer ser fortsatt flott ut og passer perfekt hvis du vil friske opp hjemmet ditt litt uten å bytte ut alt.

Kjøp vintage og la det passe inn i den stilen du allerede har. Velour er fortsatt populært på både sofaer og puter og ser fantastisk ut.

Cottage Core

Cottage core blir veldig populært denne sesongen og er en stil som er romantisk og avslappet. Den kan minne litt om Chabby chic, men nå skal ikke møblene se gamle ut, de skal være gamle. Miks med blomstrete servise og romantiske duker for maks effekt.

Materialer

Både tre, skinn og velour er populære materialer denne sesongen. Vurderer du en ny sofa? Da bør du ta en ekstra kikk på for eksempel en skinn sofa. Den holder i mange år og blir finere jo mer du bruker den. Miks med puter og pledd i ulike farger og materialer for å få den stilen du liker.

Gjør stilen til din egen

Uavhengig av mote så er det viktig at du gjør stilen til din egen. Bytt ut puter og pledd for en rask endring. Pynt med noen planter og bytt ut en stol eller to. Du kan gjøre mye med lite og det viktigste er at du trives. Stil bildet innen interiør blander og mikser mange stiler og det skal mye til for å gjøre «feil». Skap et hjem du trives i og bland stiler og materialer slik at det passer inn hos deg.

Bærekraftig

Trender kommer og går, men med dagens økonomi som kan være vanskelig for mange, samt at bærekraft er mer og mer i fokus kan du med glede kjøpe brukt, eller hente godsaker hos besteforeldre. Bruktbutikker har en oppgang og det lønner seg å kjøpe noen få holdbare ting enn mange rimelige i dårlig kvalitet.

Lykke til og gled deg til en sesong full av farger og mønstre. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Vil du se nærmere på årets interiørtrender bør du ta en kikk her. 

Flere artikler