Disse matvarene må du aldri ta med ut på tur!

content-marketing

Anbefalt

Nordmenn er generelt noen turglade folk. Titt og ofte fyller vi sekken og legger avsted med lystige lange steg. Med i sekken har vi selvsagt både mat og drikke som er sirlig tilpasset hvor langt vi skal gå og hvor lenge vi skal være borte. Det er lite som er hyggeligere enn å pakke sekken å spise ute på tur. Selv om du kan ta med deg nesten akkurat den maten du vil, er det et par hensyn du bør ta før du fyller sekken til randen med godbiter.

Mange har som vane å ta med seg noen grillpølser og litt kakao og hygger seg med det, men det finnes uendelig med andre muligheter. Du kan faktisk få et lite festmåltid selv om du er i de dype skoger. Det er likevel noen matvarer som du bør legge igjen hjemme som kan gjøre deg skikkelig syk hvis du er riktig uheldig.

Ris og Pasta

ris

Ferdig laget ris og pasta  er kanskje noe av det verste du kan ta med deg. Du vet kanskje allerede at det ikke skal stå på kjøkkenbenken i romtemperatur før det begynner å utvikle massevis med bakterier som virkelig kan gjøre deg alvorlig syk.

Det samme gjelder faktisk også for en dag i tursekken. På en varm dag vil bakteriene utvikle seg på lik måte i sekken din som på kjøkkenbenken. Du kan likevel prøve å lage en pastasalat og sørge for at den ligger kaldt med kjøleelementer. Det viktigste er at det ikke må ligge i solen å ulme eller i en varm sekk som ligger tett inntil kroppen din.

Du kan også ta med ukokt pasta og ris og koke det på en primus. Da er du helt sikker på at maten er fersk og god.

Fisk

fisk

Skal du på tur er det bedre å prøve å fange fisken selv enn å ta med seg hjemmeifra. Fisk skal ikke ligge lenge før bakteriene begynner å utvikle seg. Dette gjelder også for både røkt laks og andre fiskeprodukter.

Det er mange som liker å ta med seg en hjemmelaget wrap på tur, men da bør du heller fylle dem med andre godsaker. Hva med en wrap med spekeskinke f.eks. De holder seg lenge og kan trygt spises etter en lang dag.

Pølser og rå kjøttvarer

pølser

Vi er mange som elsker å grille pølser og det kan du fortsatt gjøre, men husk at de ikke bør ligge i sekken veldig lenge før du hiver dem på grillen eller bålet. Har du vært ute hele dagen og resten av pølsene har ligget litt varmt og klamt bør du ikke legge dem tilbake i kjøleskapet. Prøv heller å ta med deg færre pølser på tur så slipper du å kaste mer mat enn nødvendig.

Å ta med rå kjøttvarer på tur er heller ikke noe som er anbefalt hvis ikke turen er kort og du kan klare å holde maten godt avkjølt

Perfekt turmat

toast

Det er mange nistepakker som er perfekte som turmat. Toast er en slager som mange vender tilbake igjen og igjen. To blings fylt med ost og salami pakket i aluminiumsfolie er noe du burde ta med deg.

En annen rett som virkelig har blitt populær er fylte tortilla lefser. Stek kjøttdeig på forhånd før du skal avgårde. Kutt og del opp grønnsakene og pakk i små bokser. Deretter lager du de fylte tortillaene på rasteplassen når du kommer dit.

Det er koselig å både grille og tenne bål når du er på tur, men husk at det er bålforbud fra 15.april til 15.september hvert år. Det finnes likevel noen unntak og det er hvis du er et sted hvor det ikke er fare for at vegetasjonen rundt deg kan ta fyr, som f.eks på stranden.

Hold maten kald

Uansett hva slags mat du velger å ta med deg på tur så bør du alltid sørge for at du pakker maten med deg i en liten kjølebag og bruker kjøleelementer. Nå kan du fint få tak i små mye kjølebagger som hjelper til med å holde maten din kald i mange timer.

Husk å alltid ha med både nok mat og drikke. Turen kan plutselig bli lengre enn planlagt. I tillegg bør du sørge for å alltid ha med deg litt nøtter og sjokolade. Det er til stor hjelp hvis blodsukkeret plutselig skulle falle til bunns.

God tur og kos deg masse. Norge har mange flotte tursteder å by på og det er deilige å komme seg litt ut i blant ?

Flere artikler