Georginer- Planten som gir dobbelt lykke hvert år

content-marketing

Anbefalt

I dag er det mulig å få kjøpt både blomsterløk og frø utallige steder og georginer er intet unntak. Georginer kommer som små knoller og kan kjøpes både på nett, på et hagesenter eller på matvarebutikken. Georginer er kanskje en av de mest økonomiske plantene å investere i. Hver vår, etter første blomstring året før, kan du nemlig dele hver lille knoll i to og dermed har du dobbelt så mange georginer for hvert år. Georginer kommer i mange ulike farger og varianter og den er enkel å håndtere. Med denne kan du virkelig sørge for å få vakker blomstring hvert eneste år uten å slite deg helt ut.

Georginer er en hardfør plante som tåler en hel del uten at du behøver å slite så voldsomt. Du kan begynne å forberede blomstringen tidlig ved å så den inne allerede i mars/april eller du kan så den direkte på plassen sin i mai måned om du heller vil det. Når du planter georginer inne så gi dem både rikelig med vann og lys fra starten av. De er tørre og trenger litt ekstra kjærlighet i starten.

Start tidlig med plantene inne

Georginer 4

Starter du tidlig med georginene inne kan du plante dem ut i mai måned når det er litt jevnere temperaturer på natten. De er ikke spesielt begeistret for frost så ikke plant dem ut før temperaturen tillater det. Når du planter dem ut bør du sørge for å herde plantene dine. Sett dem ut på dagen og ta dem inn igjen på natten. Slik vil du få sterke planter. Etter et par uker kan du la dem stå ute hele døgnet.

Så georginer rett i jorden

Geroginer 2

Når mai melder sin ankomst kan du plante georginene direkte der du vil ha dem ute. Når du planter knollene rett i jorden trenger du ikke bekymre deg for herding. Luk vekk ugress og rusk fra året før og riv opp jorden litt med en rive. Vann godt og plant knollene. Ha gjerne på litt ekstra jord om du trenger det.

Gi plantene dine næring og omsorg

Geroginer

Georginer er en av de plantene som klarer seg nesten uansett hvor du plasserer dem, men husk at de liker både vann, sol og litt næring. Du kan plante dem i krukker på terrassen, blomsterkasse, pallekarmer og direkte i bed. Velger du pallekarmer så vil plantene dine ha en fordel ved at de kan ta til seg næring av bunnen de står på og trenger ikke like mye vann som dem du setter i blomterkasser og krukker.

Få flere georginer hvert år

Georginer

Fordelen med georginer er at du vil få flere og flere for hvert år. Hver vår så deler du hver knol i to ved hjelp av en spade. Hver del kan du legge i hver sin potte eller plante ut som du ville gjort ellers.

For at knollen skal blomstre på ny hvert år så må hver del du har ha gropunkter. Du kan se gropunktene som et lite øye eller som en liten knott. Har du knoller uten disse gropunktene vil du ikke få blomstrende georginer så pass på når du deler dem.

Perfekt for nybegynnere

Georginer 6

Georginer er perfekte planter for nybegynnere da den er enkel å håndtere og lett å få til å trives. Det er en god følelse å lykkes med planter og da lønner deg seg å starte med noen som garantert vi gi deg sukess. Samtidig vil du få flere og flere for hvert år hvis du sørger for å spa dem opp når sesongen er over.

Georginer er de perfekte snittblomstene og ser nydelig ut i en vase. Siden disse blomstene kommer i mange fantastiske varianter kan du få et hav av vakre blomster gjennom hele sommeren. Velg ulike farger og varianter så får du en hage full av vakre blomster som du er garantert å lykkes med.

Når sesongen er over og frosten har kommer så graver du opp alle knollene og legger dem tørt og kaldt. Har du en kjeller så er det et perfekt oppbvaringssted.

Lykke til 🌺

Flere artikler