Glad i å grille? Da bør du vite dette

content-marketing

Anbefalt

Å grille er en fantastisk måte å tilberede mat på og er både sosialt og hyggelig. Du kan faktisk grille ute hele året og mange velger å lage seg et utekjøkken fra myoutdoorkitchen.no slik at grillmulighetene aldri er langt unna. Det finnes flere ulike griller å velge mellom og hos myoutdoorkitchen.no finner du alt fra innebygde og frittstående griller til keramiske ovner og pizzaovner. Drømmer du om et utekjøkken i hagen eller på terrassen kan du utvide kjøkkenet ditt sesong etter sesong med unike moduler som er skreddersydd for å passe sammen.

For best grill resultat er det litt å huske på før du setter i gang og vi har tatt en prat med myoutdoorkitchen.no og fått noen tips som vil hjelpe deg å grille som en proff. Enten du er erfaren bak grillen, eller er en nybegynner, så er det ikke mye som skal til for at du skal få et topp resultat.

Hva slags grill drømmer du om?

Stor flott grill i toppklasse i et eksklusiv design. Grillen kan plasseres hvor som helst i hagen eller på uteplassen og kommer med en mengde med ekstrautstyr./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Det finnes flere ulike griller på markedet og det kan være vanskelig å velge. Både  gassgrill, kullgrill og elektrisk grill er populære varianter. Du kan også sørge for at grillen blir en del av et utekjøkken. Det finnes en mengde med muligheter med utekjøkken fra myoutdoorkitchen.no

En gassgrill er enkel å bruke og sørger for en jevn varme med en rask oppvarming. Den har også god temperaturkontroll, og kommer gjerne med en hel del ekstra utstyr som tar grillingen til nye høyder.

Kamado kullgrill i robust og holdbart design av høy kvalitet. Dette er grillen som kan alt fra å grille og steke til både bake og røyke. / Utekjøkken Myoutdoorkitcen.no

Kullgriller gir maten en unik smak og du får flere av dem både som frittstående og som innebygde modeller slik at du garantert finner en som passer inn hos deg. Du kan også få en kombinert gass-og kullgrill som virkelig vil sørge for en fest rundt grillen.

Vil du bruke grillen din til mer enn kun å grille kan du vurdere en keramisk Kamado grill som bruker grillkull som brensel, og som i tillegg kan både steke, bake og røyke. Med et utekjøkken fra myoutdoorkitchen.no er du sikret et flott område hvor du kan både grille og tilberede retter hele sommeren.

Flyttbar grill i et klassisk og stilrent design i rustfritt stål. Denne har 4 effektive brennere og funksjoner i toppklasse, med infravarme og roterende grillspyd. / Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Noen griller og ovner har også ekstra funksjoner som kan gjøre grillingen enda mer praktisk og effektiv. Med et innebygd termometer har du full kontroll på temperaturen.  Sidebrennere hjelper deg å tilberede det meste av maten samtidig og en rotisserie-funksjon vil gi deg en himmelsk kylling.

Velg en grill som passer til ditt uteområdet og til ditt bruk. Hvor stor grill du trenger avhenger av hvor stor plass du har og hvor mange du har planer om å grille til.

Husk å velge en grill laget av riktig type stål som tåler vær og vind, slik at du kan ha grillen din i mange år fremover. En grill kan også plasseres som den del av et utekjøkken om du ønsker det.

Med denne elektriske grillen kan du tilberede et perfekt kjøttstykke på rekordtid. Maskinen har et stort matlagningsområde og kan holde temperaturer på mellom 400 og 850 grader.

Drømmer du om en elektrisk grill bør du ta en kikk på denne. Den er plassbesparende og kan brukes både inne og ute. Den håndterer høye temperaturer og vil gjøre maten din ferdig på et øyeblikk.

Her kan du se nærmere på alle grillene hos Myoutdoorkitchen.no

Grille på kullgrill

Med en Kamado grill kan du bygge den inn med denne unike og spesialutviklede modulen som sørger for flott utekjøkken./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Hos myoutdoorkitchen.no får du både keramiske kullgriller og kullgriller som er kombinert med gassgrill. Å grille med grillkull er en fantastisk måte å lage mat på, og gir en helt spesiell smak, aroma og opplevelse.

Kamado grill er en keramisk grill som har blitt brukt i Asia i mange år, og som har blitt stadig mer populær i Norge de siste årene.

Når du skal grille på en kullgrill starter du med å fordele kullet jevnt og deretter tenner du  på kullet. For best resultat og mindre rengjøring bør du bruke en grillstarter for å få fyr på grillen. Tennvæske etterlater seg ofte en ekstra smak på maten i tillegg til at du kan skade grillen.

Før du legger maten på grillen er det viktig å varme den opp ordentlig. La kullet brenne i minst 30 minutter slik at grillen blir skikkelig varm. Dette vil også hjelpe deg med å få en jevn varme. Velg gjerne en kullgrill som har innebygget termometer for bedre temperaturkontroll.

Her kan du se nærmere på kullgriller fra Myoutdoorkitchen.no

Grille på gassgrill

Topp morderne innbyggbar gassgrill med 6 kraftige brennere i stilrent design i rustfritt stål med stor grillflate./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Grilling på gassgrill er en praktisk og enkel måte å lage mat på, og det gir deg muligheten til å regulere temperaturen og tilberede maten raskt og effektivt.

For å oppnå den beste smaken og konsistensen på maten bør du forvarme grillen i 10-15 minutter før du setter i gang. Når du forvarmer grillen vil du også få en jevn varme som gjør det enklere for deg å få et bra grill resultat.

En av fordelene med å grille på gassgrill er at du kan regulere temperaturen. Grill på direkte -og indirekte varme for best resultat. Bruk høy varme for å steke biff eller andre typer kjøtt, og bruk lavere varme for å grille grønnsaker eller fisk. Griller du mye mat på en gang, eller du vil holde  maten varm før servering? Da kan du legge kjøtt, fisk og grønnsaker til side på grillen slik at alt holder seg varmt før servering.

Sørger du for en grill som også har sidebrennere kan du lage nesten alle rettene mens du står ved grillen. Lag sauser, ris og annet tilbehør uten at du trenger å flytte deg fra grillen. Greit å slippe å løpe inn og ut av huset og du slipper å ta øynene vekk fra grillingen. En gassgrill gjør seg også utrolig godt som en del av et utekjøkken fra Myoutdoorkitchen.no

Her kan du se nærmere på gassgriller fra Myoutdoorkitchen.no

Lag pizza i en pizzaovn

Med en pizzaovn og eksklusivt tilbehør får en lekker frittstående vedfyrt pizzaovnsmodul, pizzaspade, pizzastål og mezzaluna-pizzaskjærer./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Hjemmelaget pizza smaker ekstra godt når den er laget i en pizzaovn. Hos myoutdoorkitchen.no kan du velge mellom gassdrevet pizzaovn som passer perfekt på benken eller en vedfyrt pizzaovn.

Med en pizzaovn lager du pizza som smaker like godt som på restaurant og du kan lage akkurat den pizzaen du liker best. Prøv gjerne å eksperimentere med forskjellige toppinger og deig typer for å finne din favorittoppskrift.

For best resultat og enkel håndtering bør du også sørge for å ha det riktige utstyret som for eksempel pizzaspade og pizzastein når du skal lage pizza i en pizzaovn.

Her kan du se nærmere på pizzaovnene fra Myoutdoorkitchen.no

Tips til godt grill resultat

Det er kanskje like mange meninger om hvordan man skal grille som det er griller å oppdrive, men det er noen tips du bør følge hvis du vil ha deilig nygrillet mat på bordet. En god grill, ferske råvarer, samt å forberede seg litt før du setter i gang med grillingen er kun noen av rådene.

Klargjør grillen

Luksuriøst utekjøkken i elegant design med robust kvalitet i rustfritt stål. Perfekt for mange sommerdager på uteplassen. /Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Når du skal grille bør du alltid starte med å sørge for at grillen er skikkelig rengjort. Fjern gammel mat og fettrester fra grillrister og stekeplater så unngår du at maten fester seg til underlaget. Bruk gjerne en rengjøringsbørste eller en stålbørste så er du helt sikker på at risten blir ren.

På en gassgrill bør du også rengjøre bunnen av grillen og brennerne med en grillbørste eller varmt såpevann.

Tar du deg tid til å rengjøre grillen etter hver gang den har vært i bruk vil du spare deg selv for litt tid neste gang grillmat står på menyen. (Husk også å sjekke at du har nok gass før du setter i gang med grillingen.)

Grill med innebygget temperaturmåler

Lekker gassgrill med temperaturkontroll og seks brennere. / Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

For å være sikker på at maten er tilberedt på riktig temperatur, er det lurt å velge en grill som har innbygget temperaturmåler. Da har du full kontroll på temperaturen på grillen og du er nesten garantert et perfekt resultat.

Plasser maten riktig på grillen

Italienske Steel er en moderne, rustfri og frittstående gassgrill i toppklasse. Grillen har unike og fine detaljer og mange smarte finesser og du kommer til å elske den./ Utekjøkken Myoutdoorktichen.no

Tar du deg litt tid og planlegger før du setter i gang med grillingen vil du ofte få det beste resultatet. Ulike råvarer behandles gjerne ulikt. Skal du grille kjøtt bør det legges på grillen med den feteste siden ned først. Dette vil hjelpe til med å smelte fettet, noe som gir en bedre smak og hindrer at flammer kommer opp og brenner maten. Grill på direkte og indirekte varme og flytt det som er ferdig stekt over på lavere varme.

Skal du grille fisk og grønnsaker trenger du ofte litt lavere temperaturer. Her kan du bruke indirekte varme og aluminiumsfolie. Hel kylling passer perfekt hvis du har en grill med rotisserie funksjon.

Bruk grillutstyr

Praktiske grillspyd som passer perfekt når du vil grille noe snadder raskt og enkelt./ Myoutdoorkitchen.no

For å gjøre grillingen enklere og mer effektiv bør du sørge for å ha riktig type grillutstyr. Invester i en god grillbørste og grillklype, samt noen praktiske grillspyd, så slipper du å ødelegge kjøkkenredskapene dine eller brenne deg. Bruk også en kullstartkasser i stedet for tennvæske når du skal tenne opp grillen.

Vær tålmodig

Praktisk skjærebrett i eik hvor du både kan tilberede og servere kulinariske retter fra grillen. / Myoutdoorkitchen.no

Grilling er en hyggelig og sosial måte å lage mat på. Husk å holde øye med maten og vær litt tålmodig slik at maten får tid til å godgjøre seg og ikke blir hverken brent eller ødelagt. Det kan raskt komme flammer som kan sette ekstra fart på temperaturen. Bruk gjerne et godt skjærebrett når du skal tilberede maten. Et skjærebrett er også perfekt når kjøttet skal hvile.

Grille i all slags vær

Praktisk gassgrill som kan integreres. Den har 2 brennere og har et stilig, stilren svart design. Grillen kommer med flere anvendelige funksjoner./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Med en grill som kan lukkes igjen kan du grille i all slags vær. Alt du trenger å gjøre er å varme opp grillen, legge maten på risten og lukke igjen lokket. Sjekk til maten av og til og reguler brennerne hvis det er behov. Med en grill som enten er keramisk eller i rustfritt stål er du også sikret et grill som tåler det meste av vær og vind uten å ruste.

Husk å dekke til grillen med et trekk når den ikke er i bruk. Hos Myoutdoorkitchen.no får du også spesialdesignet beskyttelsestrekk som passer perfekt til utekjøkkenet ditt. Beskyttelsestrekket forlenger levetiden til utekjøkkenet, samt beskytter mot sol, regn, vind og smuss, også når kjøkkenet ikke er i bruk.

Utekjøkken

Eksklusive utekjøkken fra Myoutdoorkitchen.no med lang levetid i unikt design. / Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Uavhengig av hvor stor plass du har kan du fint lage deg et utekjøkken. Du får griller i ulike størrelser som kan stå ute i vær og vind, også hele året. Et utekjøkken passer perfekt til deg som elsker å lage mat ute og setter pris på å alt du trenger i nærheten av grillområdet.

Med et utekjøkken står du også i nærheten av både gjester og familie mens maten tilberedes slik at du kan være en del av festlighetene også når du tilbereder festmåltidet.

Myoutdoorkitchen.no har noen tips til deg som planlegger et utekjøkken som vil sørge for jobben med å planlegge mye enklere.

Planlegg utekjøkkenet med 3D

Hos myoutdoorkitchen.no kan du bruke et eget 3D verktøy slik at du enkelt kan både planlegg og tegne utekjøkkenet du drømmer om. Ta mål av området hvor du vil ha utekjøkkenet ditt og sett i gang. Når du er ferdig med å planlegge og lagt til de ulike modulene som utekjøkkenet ditt skal bestå av sender du det inn og får tilsendt et tilbud. Enklere blir det ikke.

Frittstående utekjøkken og ferdig modulpakker

Stilren modulpakke som egner seg ypperlig for deg som allerede har en grill! Fresno er et mindre, frittstående utekjøkken i rustfritt stål og lekker antrasitt. / Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Når du planlegger et utekjøkken kan du velge mellom frittstående og innebygde utekjøkken, alt etter hva du liker best. Med Skeldervik frittstående utekjøkken får du ekte svensk håndverk som er både designet og produsert i Sverige. Dette er utekjøkken ulikt noe annet. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene og hver minste detalj er nøye planlagt og gjennomført.

Utekjøkken med nordisk design produsert i Sverige./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Skeldervik kommer i et skandinavisk og minimalistisk design i rustfritt stål med høy kvalitet. Her er alle bankeplatene i slitesterkt rustfritt  stål slik at du kan være trygg på at utekjøkkenet ditt vil holde seg i lang tid. Hver del er nøye føyd sammen for hånd og kommer med både kullgrill, gassgrill, vask og plass for oppbevaring. I tillegg følger det med flott og eksklusivt tilbehør som sørger for at utekjøkkenet er helt unikt.

Du kan også planlegg og sette sammen utekjøkkenet ditt ved hjelp av ulike moduler slik at du kan bygge det utekjøkkenet som passer best hos deg. Utekjøkken ved hjelp av moduler passer perfekt for både store og små uterom.

Alt du trenger å gjøre for å planlegge et utekjøkken fra myoutdoorkitchen.no er å ta mål av uteplassen hvor du vil ha utekjøkkenet ditt. Deretter kan du planlegge det på det nettsiden med eget design verktøy.

Med et utekjøkken fra myoutdoorkitchen.no kan du strekke grillsesongen litt lenger og i mange tilfeller kan du grille ute hele året. Du kan ha et utekjøkken både hjemme og på hytta. Mulighetene er uendelige og det er bare fantasien som setter grenser.

Her kan du se nærmere på fantastiske utekjøkken fra Myoutdoorkitchen.no

Stålvalitet

Det er store forskjeller på stålkvaliteten, men hos My Outdoor Kitchen får du stål av beste kvalitet./ Utekjøkken Myoutdoorkitchen.no

Når du skal investere i grill og utekjøkken bør du sørge for å ta en ekstra kikk på stålkvaliteten, her er det nemlig store forskjeller på kvaliteten. De mest brukte stålkvalitetene er 430 SS stål og 304 SS Stål.

430 SS Stål er stålvaliteten du finner i mange av de rimelige modellene på markedet. Den er riktignok laget for å stå ute, men den er ikke spesielt motstandsdyktig mot rust og du risikerer å måtte bytte ut både grill og utekjøkken etter kort tid.

304 SS stål derimot er en stålkvalitet som har merkbart lengre levetid og har stor motstandsdyktighet mot rust og korrusjon. 304 SS er heller ikke magnetisk slik at den tiltrekker seg ikke smuss og skitt like enkelt som lillebroren, 403 SS, noe som gjør den enklere å rengjøre og vedlikeholde.

Her kan du leser mer om viktigheten av å velge riktig stålkvaliet. 

Gled deg til en sesong med masser av deilig grillmat og koselig selskap! Her finner du alt du trenger for den perfekte grillsesongen.

 

Flere artikler