Har du denne? Den er mer dyrbar enn du kanskje visste

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det sies at alle moter kommer og går, det samme gjelder også for planter og blomster. Denne fantastisk vakre planten har virkelig blitt populær igjen. Mange går «mann av huse» for å få tak i denne unike og verdifulle planten. Caladium kommer i mange varianter, men den lyserosa Sweetheart er spesielt ettertraktet. Tar du et raskt søk på finn.no må du regne med å ut med flere tusenlapper for å bli den heldige eier av en sweetheart.

Caladium er egentlig ikke en grønn plante, men en knollplante. Den er å regne som en eksotisk plante og liker ikke temperaturer under 15 grader.

Slik lykkes du med Caladium

caladium

Selv om Caladium Sweetheart er å regne som en eksotisk plante er det fult mulig å få den til å trives her hos oss, men den krever litt nøysom stell, og litt kjærlighet.

En fantastisk vår og sommerplante

Vær klar over at Caladium planten kun har sine fargerike og spesielle blader fra våren og til høsten. Da vil den miste alle bladene sine, men du må for all del ikke tro at den er ferdig som artist og kaste den. Da bør du sette planten din et sted det er varmt, rundt 15 grader, og stoppe med å gi den vann. Når våren igjen melder sin ankomst kan du sakte, men sikkert begynne å vanne den igjen. Når den begynner å få vann og næring igjen bør du også sette den på en lys plass. Nå vil den igjen begynne å produsere sine vakre og spesielle blader.

Du kan også velge å grave opp knollene fra jorden den står i og lagre dem frem til neste vår. Da planter du dem i ny jord og venter på at den skal gro og sette i gang bladproduksjonen atter en gang.

Vannes jevnlig

Denne planten blir ikke spesielt fornøyd om du holder igjen på vannet. Den bør vannes annenhver eller tredjehver dag. Den skal aldri tørke, da vil den få stygge brune merker på bladene sine.

Lys og varme, men ingen direkte sol

Caladium bør ikke stå rett i solen, da vil den rett og slett bli solbrent. Det betyr ikke at den ikke liker lyset, for det gjør den, den må bare ikke få direkte sol på seg. Sett den gjerne i et vindu som er vendt mot nord.

Vann din vakre Sweetheart fra bunnen

En Caladium må aldri vannes fra toppen, den skal alltid ha vann fra bunnen. Sett den gjerne i oasis så vil planten ta til seg det vannet den trenger. Siden Caladium er en knollplante så lagrer den næring og vann i større rotklumper i jorden. Har den vann direkte på knollene vil de være fuktige over tid og dermed kan de råtne. Husk å vanne med lunkent vann. Eksotiske  planter er ikke spesielt begeistret for kaldt vann.

Får planten din blomster gjennom sesongen bør du kutte dem av. Da vil den få flere blader og bevare den vakre fargen sin.

Lykke til ?

Flere artikler