Har du en liten formue i vinduskarmen?

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er ingen tvil om at plante interessen tok seg noe voldsomt opp når koronaen satte inn og mange av oss tilbragte endeløse dager innenfor husets fire vegger. Planter har i lang tid vært en interesse som har har vært litt forbeholdt voksne. Men nå har trenden spredt seg til alle aldersgrupper og mange deler gledelig sin nyvunnede hobby på sosiale medier. Facebook er full av grupper for planteelskere og på Instagram kan du se trendy planter i hopetall.

Det er ikke alle planter som er like enkle å få ta i samt at noen koster en hel del med penger.   Mange selger stiklinger og noen bytter stiklinger. Det er faktisk noen planter som er mer verdifulle enn andre og plutselig kan du, uten å være klar over det, ha en liten formue i vinduskarmen.

Planter er trendy

trendy planter

Planter og spesielt grønne planter har vært i trend-bildet en stund og har blitt et yndet interiør objekt. Unge som gamle om hverandre har virkelig gjort planter og stell av dem til en elsket lidenskap.

Stiklinger og tips

stikling

Etter å ha tilbragt månedsvis hjemme har interessen for vakre og sjeldne planter virkelig tatt av. Nå deles råd og tips og ikke minst stiklinger over en lav sko. Det er de mest sjeldne plantene som er mest interessante selv om mange elsker plantene sine uansett.

Selv om mange selger plantene sine for flere tusen kroner og stiklinger for flere hundre kroner finnes det også grupper som bytter stiklinger seg i mellom uten at det koster noe. Det kan være en fin måte å få tak i nye spennende planter på. Stell pent med plantene dine og bytt til deg en stikling her og der.

Gull i vinduskarmen

planter

Det er de sjeldne plantene som for mange virkelig henger høyt. Tar du et raskt søk på finn.no så er det ingen tvil om at grønne planter fortsatt er i vinden for her er det penger å tjene. Stiklinger går fra noen hundrelapper og kan fort bikke tusenlappen. Store og litt sjeldene planter kan du faktisk få flere tusen kroner for.

Har du en plante med såkalte genmutasjoner kan planten din være verdt ganske mange tusen kroner. Planter kan på auksjon faktisk selges for helt opp mot 50.000, selv om det er yderst sjeldent. Da skal du ha en veldig spesiell plante.

Grønne planter med variagata, mye hvitt i et bladverks som egentlig skal være grønt, er noen av de mest populære og kostbare plantene du kan komme over om dagen. Grønne planter som Monstera Variagata sammen med Coleus og Calladium er nok de plantene som rager øverst på tronen om dagen.

Se opp for skadedyr

blader monstera

Husk når du får, eller kjøper stiklinger, at du sjekker bladverket for lus og skadedyr. Får du med deg noe rask inn i huset kan det fort spre seg til de andre plantene dine og da kan du være så uheldig at du må kvitte deg med flere av plantene dine. Når du har fått nye stiklinger i hus bør du skylle røttene med grønnsåpevann slik at de får best mulig vilkår hjemme hos deg.

Stell pent med plantene dine

potte om

Planter er en artig hobby, men kan fort bli dyrt. Planter kan i utgangpsunket koste en hel del og hvis du i tillegg ikke klarer å ta vare på dem kommer hobbyen din til å koste deg enda mer.

Les deg opp og lær mest mulig om plantene dine. Noen planter er enkle å hanskes med, mens andre planter kan kreve mye stell og omsorg. Noen planter går også i dvale på vintere og da kan det se ut som om de har tatt kvelden, men ofte vil de komme seg igjen når våren titter frem.

Mange planter gror fort og da trenger de plass til røttene sine. Å potte om plantene jevnlig vil gjøre så plantene dine trives bedre siden de får stor og god plass til røttene. Mange tropiske planter setter også pris på en dusj på bladene sine. Da vil de føle seg enda mer hjemme hos deg.

Lykke til og kos deg med vakre planter og blomster ?

 

Flere artikler