Hjemmelaget mozzarella med kun to ingredienser

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å lage ost er ikke så vanskelig som du kanskje tror. Hjemmelaget mozzarella er kanskje den enkleste osten du kan lage og alt du trenger er melk og eddik, samt en kjele, et rent kjøkkenhåndkle og en temperaturmåler. Hjemmelaget smaker som regel best og hjemmelaget mozzarella er intet unntak. Noe av det viktigste du må tenke på når du skal lage ost hjemme er temperaturen. Det tar ikke lange tiden å lage mozzarella, men det er noen prosesser du må gå gjennom for å sikre det beste resultatet.

Mozzarella er en italiensk ost med dype røtter i det italienske kjøkkenet. Den er kjent som «mozzarella di bufala» når den er laget av bøffelmelk og «mozzarella fior di latte» når den er laget av kumelk. Denne matoppskriften på mozarella er laget av kumelk, siden det er enklere å få tak i.

Slik lager du mozarella med kun to ingredienser

Mozzarella er en fersk ost som er myk og kremaktig og blir som regel spist kort tid etter den er laget. Denne myke og delikate osten er et populært valg på pizzaer, i lasagne, i sandwicher og i salater.

Husk å være nøye med renholdet når du skal lage mozzarella ost hjemme. Både utstyr, kjøkkenhåndle og hender må være nyvasket og rent. Du kan med fordel også bruke hansker siden du skal ta en del i ostemassen.

Dette trenger du:

  • 1 liter h-melk
  • 3 ss hvitvinseddik

Slik gjør du:

  1. Ha en lite H-melk i en kjele og varm opp til 46-47 grader.
  2. Hell i hvitvinseddik og rør godt.
  3. La ligge under lokk i 20 minutter.
  4. Melken vil da ha skilt seg. Bruk en hullsleiv og flytt massen fra kjelen og over i et klede som ligger over en bolle.
  5. Lag en ball av massen med kledet, og klem ut vesken.
  6. Varm opp væsken i kjelen til 65 grader og legg osteballen i kjelen i 30 sekunder. Form ostemassen til en rund ball med hendene. Gjenta prosessen fire-fem ganger.
  7. Ha osteballen i en bolle med iskaldt vann og la den ligge i 20 minutter.

Etter 20 minutter kan du nyte din helt hjemmelagede mozarella ost.

Lykke til!

Flere artikler