Ingen Påske uten krimbøker

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Av en eller annen merkelig grunn er påskefeiringen i Norge enstbetydende med hyttetur, kvikklunsj og krim. Både i bokform og på tv er det krim som gjelder. Vi har funnet noen av de beste krimbøkene som du bør ta en kikk på slik at du ikke går inn i påskeferien uten en god samling med krim lektyre som ligger klar. Er du glad i å lese så er du så heldig at du heller aldri føler deg alene. Forfatterne har en egen evne til å trekke oss med inn i en verden som gir både spenning og selskap.

Er du en av dem som ikke er så glad i å lese, men som liker en god historie bør du prøve en lydbok. Da har du en god bok rett på øret og du kan gjøre andre ting i mens, slik som å sitte å myse mot solen eller gå en tur på ski.

Gjøkungen

Endelig har det kommet en ny krim fra Camilla Läckberg, hvor hendelsene nok en gang er lagt til den kjente bygda Fjällbacka.

To grusomme hendelser ryster Fjällbacka. Først blir en kjent fotograf funnet drept i utstillingslokalet sitt kvelden før han skal åpne en ny utstilling. Deretter, på en liten øy utenfor Fjällbacka, rammes den kjente forfatteren Henning Bauers familie av et trippeldrap. Patrik Hedström og kollegaene på Tanumshede politistasjon har store utfordringer med å løse de to sakene. Samtidig graver Erica Falck i et tragisk mord som skjedde i Stockholm i 1980-årene. Det viser seg at alt kommer for en dag når gamle synder fra fortiden kommer frem i lyset.

 

Vil du se nærmere på boken så finner du den her. 

Edderkoppen

Få er så fantastiske med krim pennen som Kepler paret og bok nummer 9 i Joona Linna universet er intet unntak. Her blir du bergtatt fra første side.

For tre år siden mottok Saga Bauer et postkort med en truende tekst om en pistol med ni hvite kuler – hvorav en ligger og venter på Joona Linna. Det sto at hun var den eneste som kunne redde ham. Hun viste kortet til Joona, men tiden gikk og trusselen bleknet som en meningsløs provokasjon. Helt til nå. En sekk med en nesten helt oppløst kropp blir funnet fastspent til et tre i Kapellskär. En melkehvit patronhylse er funnet på drapsstedet. Gjennom kompliserte gåter begynner en bestialsk gjerningsmann å gi politiet muligheten til å stoppe drapsserien. Joona Linna og Saga Bauer kjemper side om side for å sette sammen puslespillet.

Vil du se nærmere på denne boken så finner du den her. 

Blodmåne

Har du ikke fått lest siste boken fra Jo Nesbø om Harry Hole? Da er det virkelig på tide. Den skruppeløse, men akk så tiltrekkende etterforskeren slår til igjen.

Harry har reist til Los Angeles for å drikke seg i hjel etter at livet hans er gått i stykker. Langt på vei har han greid det, men ikke helt. Han har hjulpet den eldre filmskuespilleren Lucille unna et narkotikakartell hun skylder én million dollar. Hun har gitt ham husly, selskap og en skreddersydd dress. I Oslo er to jenter forsvunnet og drept. Én av de mistenkte er en kjent eiendomsbaron. Katrine Bratt vil kontakte landets fremste spesialist på seriemord, men for sjefene i Politiet er et samarbeid med Harry Hole uaktuelt.

 

Vil du se nærmere på denne boken? Da finner du den her. 

En helt annen historie

Har du ikke lest noen av de unike krimbøkene til  Stefan Ahnhem? Da er det nok på tide at du hopper inn i dette kriminelt gode universet.

En blogger blir funnet død på en av Stockholms finere hoteller. En erotisk lek som har gått for langt, eller er det en iscenesatt henrettelse? Saken havner på bordet til Fabian Risks tidligere kollega Malin Rehnberg. Hun har hentet seg inn etter hendelsene i Den niende graven tre år tidligere. Nå kjemper hun mot sin nye sjef som ønsker å prioritere en pågående trafficking-sak. Når enda et mord skjer, tårner spørsmålene seg opp. Finnes det en kobling mellom ofrene? Er det et større spill som er i gang? Hva er det stalkeren som insisterer på å blande seg inn i etterforskningen er ute etter?

Her kan du se nærmere på denne boken. 

Mord på Orientekspressen

Ingen påske uten Agatha Christie. Det er mange grunner til at bøkene til den denne populære forfatteren aldri går av moten. Påsken er en perfekt tid å sette seg ned og la seg fengsle av alle de fantastiske historiene.

Mord på Orientekspressen er kanskje en av de mest leste og kjente krimromanene fra Agatha Christie. Saken blir selvsagt etterforsket av den kjente Hercule Poirot.

Orientekspressen får en uventet stopp, linjen er blokkert av snøskred. Passasjerene har ikke annet å gjøre enn å gå til ro for natten, omgitt av stille snødekte Balkanåser. Men Hercule Poirot sover urolig, han blir stadig forstyrret av uvanlige lyder.

 

Boken er også filmatisert flere ganger og den nyeste utgaven finner du på Tv2play.

Vil du se nærmere på boken så finner du den her. 

Lange skygger

Lange skygger er femte bok i den kritikerroste serien om detektiv Cormoran Strike og assistenten Robin Ellacott. Under et besøk hjemme i Cornwall blir privatdetektiv Cormoran Strike overfalt av en kvinne som ber ham hjelpe til med å finne moren. Hun forsvant under mystiske omstendigheter i 1974.

Det er nytt for Strike å jobbe med en henlagt sak og spesielt en saks som er over førti år gammel. Til tross for den ørlille sjansen for suksess blir han interessert og tar på seg oppgaven. Denne saken kommer også på toppen av en rekke andre saker som han og hans partner i detektivbyrået, Robin Ellacott, allerede jobber med.

 

Vil du se nærmere på denne boken så finner du den her.

Sarek

En tur på liv og død! Nominert til Årets Krimdebut 2022 av Crimetime.  Tre venner fra studiedagene i Uppsala har en tradisjon med en årlig fottur i høstfjellet. Men i år har Milena fått seg kjæreste, og hun vil at Jacob skal være med. Det er vanskelig for Anna og Henrik å nekte henne det, og Jacob virker som en kul fyr.

Det er han som foreslår at de skal legge turen til Sarek. Nasjonalparken nord i Sverige har hverken overnattingsmuligheter eller mobildekning, men derimot åtte topper på over 2000 meter. Anna vet med seg selv at hun kjenner igjen Jacob fra et eller annet sted. Hun vet bare ikke hvor.

 

 

Her kan du se nærmere på denne boken.

Forræderen

Den 17.boken i serien om Willam Wisting skrevet av den tidligere politietterforskeren Jørn Lier Horst. Forræderen er like godt skrevet som de andre bøkene i dette politikrim universet. Boken gikk også seirende ut av det med terningkast fem i Nettavisen.

William Wisting er tilbake i ev av de mest spennende krimbøkene fra Jørn Lier Horst. Etter dager og uker med uvanlig mye regn gir jordmassene i et boligområde i Larvik etter. I alt ti hus blir tatt av skredet. Wisting havner midt i redningsarbeidet. Gjennom natten blir alle beboere gjort rede for, og det blir klart at ulykken ikke har krevd menneskeliv. Neste dag blir det likevel funnet en død mann i rasmassene. Nærmere undersøkelser viser at han døde minst 48 timer før raset gikk.

Her kan du se nærmere på Forræderen av Jørn Lier Horst. 

Dalen

Nok en pageturner skrevet av den franske forfatteren Bernard Minier. Boken har høstet en mengde med lovord, og det er ikke uten grunn. Dette er en ekte thriller fra begynnelse til slut.

En ny Martin Servaz-krim fra en av Frankrikes ledende krimforfattere. En dal som er avskåret fra resten av verden. Et kloster fylt av hemmeligheter. Et skrik om hjelp midt på natten. En mystisk skog. En serie grusomme mord. Vettskremte innbyggere som vil at rettferdigheten skal seire. Et samfunn på randen av kaos. Boken blir ansett som «Påskens mest rystende spenningsbok». Så trenger du noe som virkelig setter fart på adrenalinet bør du ta en kikk på denne.

 

Vil du se nærmere på denne boken så finner du den her. 

Vokterne

John Grisham er kjent for å skrive bøker du sjelden, eller aldri, klarer å legge fra deg. Vokterne er intet unntak og du kommer til å bli dratt inn i historien fra første side.

Vokterne er en utsøkt, overbevisende og engasjert thriller fra juslegenden John Grisham. Hvordan bevise sin uskyld fra en fengselscelle? For over tjue år siden ble en ung advokat ved navn Keith Russo funnet skutt på sitt kontor i en liten by i Florida. Til tross for at politiet ikke hadde fellende bevis, falt mistanken på en tidligere klient, den unge, svarte Quincy Miller. Miller ble dømt til livstid for drapet. Quincy Miller har hele tiden hevdet sin uskyld, og fra fengselscellen har han jobbet jevnt og trutt for saken sin. Til slutt får han kontakt med et lite idealistisk advokatfirma som drives av Cullen Post.

Vil du se nærmere på boken så finner du den her. 

Da gjenstår det bare å glede seg til påsken med noen ekstra etterlengtede fridager. Sett deg i solveggen og nyt en god bok, det har du garantert fortjent.

God lesning!

 

Flere artikler