Kaktus- Denne kan alle lykkes med

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Selv i de mest urbane omgivelser har du muligheten til å tilføre et snev av ørkenens skjønnhet inn i hjemmet, og da passer det perfekt med en kaktus. Disse hardføre og unike plantene er kanskje en av de enkleste plantene å lykkes med og du trenger ikke gjøre all verdens for at en kaktus skal trives. Kaktusen kommer i en mengde varianter, former og størrelser, men felles for dem alle er hvor enkelt det er å få dem til å trives, samt sine beskyttende pigger.

En kaktus kan plasseres nesten hvor som helst i boligen din, men du bør være klar over at noen kaktuser kan mistrives hvis du flytter mye rundt på dem. En kaktus er perfekt for deg som hverken har grønne fingre eller mye tid til å stelle med plantene dine.

Slik lykkes du med en kaktus

Det er ikke uten grunn at kaktusen er så trendy som den er. Ikke bare er den flott å se på, men den er også veldig lettstelt. De er faktisk så lettstelte at de så og si tar vare på seg selv.

Plasser gjerne kaktusen din på et sted hvor den får rikelig med naturlig lys. De fleste kaktuser trives i direkte sollys minst noen timer om dagen. Den trives også i lett skygge, men husk at dette er en plante som setter pris på varme forhold. Den trives best i 25 grader, men den kan ha det litt kaldere. Det er ikke alle som har 25 grader i boligen sin til enhver tid, og kaktusen er flink til å innrette seg.

Så ofte må du vanne en kaktus

Selv om kaktuser ikke liker overdreven vanning kan det være greit å tenke over at jo varmere det er jo mer vann vil den ha. «Mer vann» for en kaktus betyr at den kun trenger vann to-tre ganger i måneden. Du kan gjerne la jorden tørke ut mellom vanningene, husk å sørge for at potten har god drenering. Den liker ikke å bli stående i vann.

Jord beregnet på kaktus

Kaktusen trives best i kaktusjord tilsatt litt sand og myk leire. Kaktusen din kan få behov for ompotting når potten er full av røtter. Gi den en ny og større potte, men bruk samme type jord tilsatt sand og myk leire.

Varmt og solrikt

En Kaktus trives best i romtemperatur og gjerne helt opp til 25 grader. Unngå ekstreme temperatursvingninger, og gi den gjerne en fast plass i huset ditt. Vil du gi planten din ekstra gode forhold kan du gjødsle den jevnlig et par ganger i måneden, når du likevel skal vanne den.

Enkel og lettstelt

En kaktus er den perfekte planten å ha hvis du har lett for å glemme å vanne den eller hvis du reiser bort. Denne planten er skapt for tørre forhold og klarer seg fint på egen hånd.

Du kan kjøpe ferdige kaktuser på et hagesenter, men du kan også så kaktuser fra frø om du vil prøve det. Kaktusfrø kan bruke alt fra 5 dager til tre måneder på å spire, så det lønner seg å ha litt tålmodighet.

Siden kaktuser kommer i mange ulike varianter og størrelser kan du fylle boligen din med denne vakre og lettstelte planten. Noen arter har også perioder med blomstring, gjerne etter en litt kaldere periode.

Lykke til!

Flere artikler