Karamelliserte epler-raskt og enkelt

content-marketing

Anbefalt

Karamelliserte epler er en rask og enkel dessert som både du og gjestene dine kommer til å elske. For best resultat bør du sørge for å bruke gode epler gjerne noen med både sødme og litt syrlighet. Karamelliserte epler passer som en smakfull dessert, eller alene når du har lyst på noe som er søtt og godt som er raskt å lage. Du kan også servere stekte epler til grillkjøtt og andre kjøttretter som en ekstra deilig og smakfull siderett, men da bør du droppe sukkeret og tilsette litt eddik og salt.

Du kan gjerne lage denne retten hele året, den passer også perfekt til juleribba hvis du vil lage en litt annerledes vri. Alt du trenger å gjøre er droppe sukkeret og bytte ut rosmarin med stjerneanis og kanel for en litt mer «julete» smak.

Slik lager du karamelliserte epler

Å lage karamelliserte epler kan virke både vanskelig og tidkrevende, men det er enklere og går raskere enn du kanskje tror. Det er få ingredienser som skal til for å få deilige og smakfulle epler. Vi bruker rosmarin for ekstra smak og da bør du bruke hele kvister som du tar ut før du serverer eplene. I denne oppskriften skal du bruke like mye smør som sukker.

Dette trenger du én porsjon:

  • 1 eple
  • smør
  • sukker
  • litt fløte
  • et par kvister rosmarin

Slik gjør du :

  1. Del eplene i båter, med skallet på.
  2. Ha eplene i en varm stekepanne og tilsett 2 ss smør og rør rundt i pannen.
  3. Tilsett 2 ss sukker og fortsett å røre rundt.
  4. Tilsett rosmarin og la det hele surre i pannen til sukkeret og smøret har fått en gyllen farge og minner om karamell.
  5. Rett før servering tilsetter du en skvett fløte for å få den deilige fudge smaken.

Ha eplebåtene og karamellsausen over på en tallerken og server alene, eller med litt nypisket krem.

Lykke til og smakelig måltid.

Flere artikler