kjerringråd mot tannverk

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Det er lite som er så vondt og smertefull som tannverk. Det er en altoppslukende smerte som er umulig å «tenke» seg ut av. For alle som har hatt tannverk vet man at gode råd er dyre når smertene setter inn i løpet av kvelden og natten. Ofte kan det gå noen timer før man kommer seg til tannlegen og da kan det være greit å kunne døyve smertene en liten stund hvertfall. Reseptfrie smertestillende tabletter er vanlig å bruke og det har de fleste ofte i hus. Men av og til så hjelper ikke det nevneverdig på smertene og ofte kun for en stakket stund.

Å få tannpine når du ikke har tilgang til tannlege kan være noe av det værste. Vi har sett på et kjerringråd som kan være med på å lindre smertene frem til du får kyndig hjelp av en tannlege.

Slik lindrer du tannverk raskt hjemme

nellikspiker

Når vi får tannverk er som regel årsaken hull i tennene. Det er ikke alle tennene i munnen som er like enkle å komme til med tannbørsten og da kan det etter en stund oppstå hull som setter i gang tannverk. Ofte får vi tannverk i visdomstennene våre og før du setter i gang med egen hjemmebehandling er det viktig at du rengjør tennene dine godt og spesielt rundt den tannen som er vond. Sørg for at det ikke sitter matrester klemt fast rundt tannen.

Et kjerringråd som får de aller beste skussmål er faktisk nellik. Nellik er i besittelse av flere uante kvaliteter i tillegg til at den kan brukes som smakstilsetter i deilige retter. Nellik er kjent for sin bedøvende virkning og kan hjelpe deg i nøden.

Noen sverger til å tygge nellikspiker på den tannen eller der hvor du har tannverk og smertene skal, etter sigende, bli mindre og for noen blir smertene også helt borte noen timer.

Det samme gjelder for malt nellik og vann. Lag en liten «paste» av malt nellik og noen dråper vann og smør dette på tannen og rundt tannkjøttet der hvor du har vondt.

Du kan også blande sammen 1/2 ts malt nellik og 1/2 ts kokosolje. Naturlig kokosolje inneholder syrer som er både virus- og bakteriehemmende.

Det er ikke meningen at du skal svelge blandingene. Du skal smøre det på de smertefulle områdene, gjerne med en bomullsdott. Smør på blandingene rundt tre ganger i løpet av en dag. Som med alt annet er det viktig å ikke overdrive, men smør på rikelig slik at du er sikret god effekt.

Dette kan hvertfall være med å sørge for at du har noen smertefrie timer og kanskje du kan få litt søvn frem til du får time hos tannlegen.

Hverken hel nellik eller malt nellik smaker spesielt godt alene, men du holder ut den litt beske smaken mot noen smertefrie timer.

Du kan også forsøke å tygge fersk persille gjennom dagen og se om det fungerer. Persille har antiflamatoriske stoffer som kan hjelpe mot betennelser.

Lykke til og god bedring ?

 

Flere artikler