Lei av sur klesvask og skittene dusjdører? Prøv dette

content-marketing

Anbefalt

Eddik brukes ofte i dressinger og kommer i mange varianter. Men visste du at eddik er det perfekte middelet til å gjøre både tøyet ditt silkemykt og hjemmet ditt skinnende rent? Eddik koster ikke mange kronene og kan virkelig gjøre underverker på flere områder og alle bør definitivt alltid ha dette tilgjengelig. Eddik får du kjøpt i alle matvareforretninger og du kommer langt med en flaske med helt vanlig eddik.

Det er lett å finne kjerringråd for det meste rundt forbi og bruken av eddik har vist seg å være et effektiv middel mot så mangt i åresvis. Eddik skal, etter sigende, hjelpe mot alt fra vepsestikk til illelukteden klær og skitne dusjdører.

Luktfjerner

sigaretter

Kan du huske tilbake til de dager hvor det ble røyket inne i hvert eneste hjem? Da husker du også kanskje den svake eimen av eddiklukt bak gardinene? Vel, det var ikke uten grunn. Selv om eddik ikke lukter godt hvis du lukter på flasken så har eddik den fantastiske evnen at den fjerner vond lukt.

Om det er i et rom i huset eller i kjøleskapet det lukter vondt så gjør eddiken jobben. Ha ufortynnet eddik i en liten bolle og sett i kjøleskapet så blir du raskt kvitt vond lukt. Er det et rom i huset hvor du sliter med en ubestemmelig vond lukt kan du plassere en liten bolle i vinduskarmen f.eks så kjenner du fort om det hjelper eller ei.

Vaske-og skyllemiddel

klesvask

Har tøyet ditt sur lukt fra vaskemaskinen så kan eddik fjerne det raskt. Ha eddik i kammeret hvor skyllemiddelet helles og kjør vasken som vanlig. Samtidig som du blir kvitt den sure lukten i tøyet vil det også bli like mykt som når du bruker tøyskyllemiddel.

Desinfiserende

sprayflaske

I disse dager hvor rengjøring er i vinden som aldri før er det greit å vite at eddik virkelig gjør underverker. Bakterier og urenheter forsvinner som dugg for solen og du trenger ikke bekymre deg for en eneste liten bakterie. Ha eddik ufortynnet på en flaske og spray på overflatene du vil rengjøre. Tørk av med en tørr microfiberklut og du får de reneste overflatene du kan tenke deg.

Perfekt rengjøring

dusj

Å ha et skinnende rent bad kan oftes føles som en evig kamp, spesielt med tanke på dusjdørene. Her fester det seg såprester, hudrester og kalk fra vannet. Du har sikkert sett at dusjdørene dine kan få små «ringer» etter kalket i vannet og det kan ofte være helt umulig å få fjernet. Da bør du prøve denne blandingen.

Ha eddik og Zalo i en liten bolle og bland godt. Ca 1 dl eddik og et par sprut med Zalo. Bruk en myk svamp og gni det inn på dusjdørene. La det virke noen minutter før du vasker det av med lunken vann mens du skrubber litt med svampen. Tørk av med en tørr mikrofiberklut. Husk å skylle godt av i alle kroker og kriker når du vasker med eddik. Eddik er sterkt og kan gjøre skade på flisene dine hvis du ikke er nøye med å skylle godt.

For skarve 10-kroningen kan du få både rene klær og et skinnende rent hjem fritt for alt av bakterier og smuss, så dette bør du virkelig prøve. Bare husk å være forsiktig med bruken av eddik på fliser og stein, det kan gi stygge merker. ?

Flere artikler