Debatten er i gang – er multer Djevelens Bringebær eller Skogens Gull?

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Disse gule bærene er det mange delte meninger om. Mange elsker dem og referer til dem som «skogens gull», mens andre ikke kan fordra dem og kaller dem for «djevelens bringebær». Multer kan plukkes i perioden mellom juli og september og er å finne på den nordlige halvkule. De vokser vilt og bør plukkes for frosten kommer. De er guloransje og kan minne om bringebær.

Multer er saftige bær og ser veldig vakre ut, men smaken kan være litt spesiell for mange.I år, som i fjor, ser det ut til å  bli et særdeles godt multeår og debatten om hvor godt multene smaker er allerede godt i gang.

multer

Det er ingen tvil om at smaken på multer er et engasjerende tema i det ganske land. Det tweetes og diskuteres over en lav sko, og noen har gått så langt som å si at multer er ufyselige og at mange ekteskap kunne hatt det bedre uten multer på julaften. Andre derimot kan ikke få lovprist bærene godt nok og kaller dem for fjellets gull.

Skal du plukke multer må du ikke ta dem for tidlig, sørg alltid for at de er helt modne. Da er de saftige og aromatiske. Kjøper du multer i butikken må du regne med å betale en hel del da de blir sett på som unike bær som ikke finnes overalt.

Smaken av multer

Èn av grunnene til at multer for mange er et forhatt bær er at de føler det er som å spise småstein. Multer er nemlig satt sammen av flere bær. Hver lille pute på multebæret er en stenfrukt akkurat som på både bringebær og bjørnebær, men multer kan være litt hardere og mer kompakte.

Andre mener at bærene smaker så forkastelig at det minner om en dag hvor magen virkelig ikke er venn med en. Bærene har riktignok en karakteristisk smak, men ufyselig er kanskje å gå litt langt? Heldigvis er vi alle forskjellige og vi kan faktisk la være å spise det vi ikke liker, enten det er julaften eller ei.

Eksklusiv vare

Multer blir sett på som en eksklusiv vare og blir ofte servert på restaurant i multesesongen. Mange bruker også fryste multebær og serverer dem med krem og kromkaker ved juletider. Vil du spise disse eksklusive bærene ute på restaurant må du regne med å ut med en liten formue. Det kan derfor være lurt å spare forsøket på å spise sitt første multebær til du kan hente deg et gratis bær i naturen.

Valgfritt

Er du en av dem som elsker multer og gleder deg til å ta turen ut i det fri for å plukke med deg disse gylne bærene er du likevel i godt selskap med mange i det ganske land. Debatten om multer smaker godt eller ei vil garantert aldri bli lagt død, og da er det godt å vite at du kan spise dem om du vil eller la være om du vil det.

Har du kommet over et multeområdet og plukket med deg i bøtter og spann bør du rense bærene godt og fryse dem ned. Du kan også oppbevare dem i kjøleskapet, men de vil begynne å gjære etter en stund.

Lykke til på jakten etter sesongens multer.

Flere artikler