Ny sofa? Dette bør du tenke på

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Å kjøpe en ny sofa er ofte en stor investering og en viktig del av innredningen i ethvert hjem. Enten du har en stor stue eller mindre plass finnes det en sofa for deg. Du kan kjøpe sofa i butikken eller på nett og det er flere faktorer du bør vurdere når du skal velge den perfekte sofaen. Både størrelse på rommet sofaen din skal stå i og utformingen på rommet er med på å avgjøre hva slags sofa du bør velge. I tillegg til å ta hensyn til størrelsen på stuen din bør du gå noen runder med tanke på hva slags materiale du ønsker. Vil du ha en velour sofa, en sofa i skinn eller kanskje i mikrofiber? Det finnes en mengde med valg muligheter der ute så du vil garantert finne en du liker.

Andre faktorer du bør tenke gjennom før du går til anskaffelse av ny sofa er hvor stor sofa du trenger og fargevalg. Har du små barn eller husdyr? Er dere mange som skal bruke sofaen samtidig? Ved å planlegge godt og tenke gjennom alle evenutaliteter er du bedre sikret mot å ikke gjøre et bomkjøp.

Budsjett og planlegging

Før du setter i gang og kjøper en sofa bør du sette et budsjett. En sofa er en investering i hjemmet ditt og en god sofa bør vare i mange år. Du får sofa i mange prisklasser og det er ikke alltid at den dyreste sofaen er den beste. Bruk litt tid på se deg rundt slik at du finner den perfekte sofaen for deg.

Har du en stor eller liten familie? Skal sofaen brukes daglig? Har du barn eller dyr? Hvis dere er mange som skal bruke sofaen samtidig bør du se på løsninger som kan tilpasses din familie.

Skal sofaen brukes daglig bør du sørge for å kjøpe en sofa som er slitesterkt og som tåler litt hard bruk. Har du små barn så kan det lønne seg med en sofa som er enkel å rengjøre og som ikke er så lys i fargen. Det vil hjelpe deg å holde sofaen ren og pen lengre.

Hvor skal sofaen stå?

Det er flere rom i boligen hvor du kan plassere en sofa. Kanskje har du et hjemmekontor, eller skal du ha en sofa på ungdomsrommet, i kjellerstuen eller i oppholdsrommet?

Tenk gjennom hvor mye sofaen vil bli brukt og hvor du bør plassere den. Husk at den ikke bør stå helt inntil veggen, da vil det bli dårlig med luftsirkulasjon rundt. La det være noen cm mellom veggen og sofaen.

Skal du plassere sofaen i nærheten av store vinduer må du forsikre deg om at stoffet tåler å bli eksponert for solen over tid.

Skal du ha en sofa på ungdomsrommet kan det være en idé å kjøpe en sovesofa. De er praktiske og gir rom for en ekstra overnattingsgjest i ny og ne.

Sofa for små stuer

I en liten stue er det avgjørende å velge en sofa som passer proporsjonalt inn i rommet. Mål nøyaktig hvor mye plass du har tilgjengelig. Ta med høyden under eventuelle vinduer, slik at sofaen ikke blokkerer naturlig lys eller utsikten.

Overvei å kjøpe en modulsofa. Disse gir ofte mer sitteplass i forhold til den plassen de tar opp, og du kan tilpasse dem for å passe i mindre stuer og stuer med uvanlige former. Det kan også være en fordel å kjøpe med en puff eller en stol for ekstra sitteplass.

Velg gjerne en sofa med høye ben. Dette gir et luftigere utseende og følelsen av mer gulvplass, selv om det teknisk sett ikke er mer plass.

Noen sofaer har innovative design som gjør at de kan foldes eller klappes sammen når de ikke er i bruk. Dette er ideelt for små stuer, da det gir ekstra plass når du trenger det.

Sofa for store stuer

I større rom kan du eksperimentere med ulike layouter. Vurder å plassere sofaen midt i rommet for å skape et visuelt midtpunkt, eller opprett separate soner for ulike aktiviteter.

For store stuer kan en modulær sofa være ideell. Du kan endre størrelsen og utformingen etter behov. Legge til seksjoner når gjester kommer, eller lag en koselig krok for å se på TV.

Mål rommet og der du har planer om å plassere sofaen. Husk å måle døråpningene og korridorene for å sikre at sofaen enkelt kan bringes inn i hjemmet ditt. Store sofaer kan være vanskelig å manøvrere gjennom rom og dører.

Farge, stil og materiell

Velg et stoff som passer til din livsstil og rengjøringsvaner. Mikrofiber og skinn er enkle å vedlikeholde. Stoffer som fløyel kan gi et luksuriøst utseende, men krever gjerne litt mer omsorg. Skal du bruke sofaen hver dag lønner deg seg å velge en sofa i et materiale som er enkelt å rengjøre og som tåler en rens.

Tenk på fargen og stilen på sofaen i forhold til rommets eksisterende innredning. En nøytral sofa kan være allsidig, mens en farget eller mønstret sofa ofte passer inn i rom med ensfargede vegger. Velger du en nøytral farge kan du pynte opp med puter og pledd.

Du kan også med fordel mikse og matche både farger og stoffer for et lunt og eksklusivt inntrykk. Bruk gjerne puffer og stoler i andre farger for ekstra kontraster.

Å kjøpe en sofa er en viktig beslutning som vil påvirke komforten og utseendet på stuen din i lang tid fremover. Ved å vurdere størrelse, stil, komfort og budsjett, kan du finne den perfekte sofaen som passer perfekt inn i din stue, uansett størrelse.

Kjøper du sofa på nett så har du ikke samme mulighet til å prøvesitte den som når du kjøper sofa i butikken. Men når du kjøper varer på nett så har du alltid bytterett uansett hva du kjøper. Dette fordi med netthandel så har du ikke mulighet til å ta og kjenne på varen og varen kan dermed avvike fra hva du trodde du kjøpte til hva du faktisk fikk.

En sofa er ment å vare i noen år så det er viktig å velge en sofa i god kvalitet. Enten du skal ha en i stua, på kontoret eller på ungdomsrommet bør du tenke deg godt om før du tar valget.

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Confident Living

Lykke til !

Flere artikler