Nyt våren og lag granskuddsirup

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

På våren spirer granskuddene og disse små og vakre skuddene kan du faktisk lage sirup av. Plukk de skuddene som ikke har begynt å spire. Velg de som er små, myke og ferske. Granskuddsirup kan brukes til alt fra bakverk til desserter, og som tilsetning i teen. Denne sirupen smaker litt som den lukter, fersk skog, og sammen med sukkeret blir den faktisk fantastisk god.

Flere og flere har fått øynene opp for denne litt spesielle sirupen og den er overhodet ikke vanskelig å lage. Granskuddsirup passer perfekt til viltmiddager og iskrem, men den er også perfekt som tilbehør til ost, kjeks og spekemat.

Slik lager du granskuddsirup

Denne oppskriften holder til et mellomstort glass, men du kan bare øke oppskriften ved å doble mengden hvis du vil lage mer sirup av gangen. Du kan til passe sødmen i sirupen ved å tilsette mindre eller mer sukker.

Granskuddsirup holder seg i lange tider, men oppbevar den gjerne mørkt og kjølig for best holdbarhet. Sirup av granskudd får en vakker farge og blir enten rosa eller dyp rød når den er ferdig tilberedt.

Dette trenger du:

 • 10 dl granskudd
 • 1,5 l vann
 • 6 dl sukker

Slik gjør du:

 1. Høst ferske granskudd
 2. Skyll granskuddene og ha dem i en kjele.
 3. Ha over vann til alle granskuddene er dekket.
 4. Kok opp og la det koke i 25 minutter.
 5. Sil av granskudd væsken og mål opp hvor mye væske du har.
 6. Ha væsken i en kjele og tilsett sukker. Du skal bruke 2 deler sukker på 3 deler væske.
 7. Kok opp på middels varme og la sukkeret og granskudd væsken småkoke til blandingen tykner og får konsistensen til sirup. Husk å skumme av hvis det danner seg hvitt skum mens blandingen koker.
 8. Ta kjelen av platen og ha den over på et rent glass med lokk. La sirupen avkjøle helt.

Gled deg til å både smake og servere granskuddsirup, det blir garantert en suksess. Du kan også lage et ekstra glass og gi bort i gave til noen du bryr deg om.

Lykke til!

Flere artikler