Rask og enkel snacks å nyte når du trenger påfyll

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Vi vet alle at kosthold og livsstil er viktig og har stor innflytelse på vår helse og lykke, men hvor kommer snacks inn i dette bildet? Sunn snacks er faktisk et flott tillegg til enhver sunn livsstil for å optimalisere ernæringen og gi tilfredsstillelse mellom måltidene. Glem guilty pleasure, det er ingen skyldfølelse i snacking så lenge du velger riktig mat! Les videre for å finne inspirasjon til rask og enkel snacks du kan nyte med god samvittighet. Dette er sunnere alternativ som kan nytes av både store og små i familien.

Viktigheten av sunne mellommåltid og snacks

Dersom man bruker mye tid foran pc eller på mobilen på jobb eller kanskje oppslukt i sosiale medier eller casino på nett, kan tiden fort gå fra oss uten at man tenker over det. Dersom sulten da plutselig melder seg og man trenger noe raskt og enkelt for litt påfyll, er det viktig å ha et sunt og godt alternativ tilgjengelig, slik at man ikke går for en sjokoladebar eller noe annet som ikke vil gi noen langvarig effekt.

Sunn snacking reduserer ikke bare tiden vi går uten å spise, men det gir deg også næringsstoffer mellom måltidene som vil holde deg energisk og fornøyd. Når det så kommer til å velge neste måltid senere på dagen, er det mer sannsynlig at du velger et sunnere alternativ hvis du ikke er sulten. Det er bare én av mange grunner til at snacks bør legges til dagen din – ikke unngås. Uten videre introduksjon, anbefaler vi å teste følgende snacksideer:

1. Yoghurt-dip

Ved å bruke en enkel blanding av yoghurt, mandelsmør (eller peanøttsmør eller solsikkefrøsmør) og honning eller lønnesirup blir det en deilig dip for frukt eller kjeks. Du kan til og med smøre det på muffins eller brød for noe mer fyllende. Dette er en god måte å bruke opp litt yoghurt på og samtidig legge til både smak og næringsstoffer til vanlig yoghurt.

2. Banan-sushi

Fordel nøttesmør eller frøsmør (som mandel-, cashew-, peanøtt- eller solsikkefrø) på en tortilla, legg til en banan i den ene enden og rull sammen. Rull sakte og prøv å sørge for at tortillaen er pakket tett rundt bananen. Skjær deretter i skiver med en kniv og server. Du kan også bytte ute smøret med Nutella eller kremost, hvis du foretrekker det som en litt mer smakfull og mindre sunn variant.

3. Cottage cheese og frukt

Cottage cheese er full av proteiner og kalsium og er en flott kilde til fett også for barn. Det er også en enkel måte å tilby en tilfredsstillende mat – spesielt når den kombineres med frukt. Legg litt cottage cheese i en skål og topp med par fersken, mango eller ananas i terninger for en rask og smakfull snack.

4. Smoothie

Bland sammen en forfriskende blanding av frosne bær, yoghurt, en skvett melk eller appelsinjuice og litt peanøttsmør (hvis ønskelig) for å lage en deilig smoothie som kan nytes mens man holder på med jobb eller andre aktiviter, da man enkelt kan drikke med sugerør. En smoothie er også en god mulighet til å blande sammen litt rester av frukt og grønt, da det meste kan blendes sammen.

5. Nøtter og tørket frukt

For litt raskt og enkelt påfyll, kan det å ha en skål med noe salt og søtt være fristende. Men istedenfor å gå for klassisk chips og sjokolade, er det bedre å velge noen gode nøtter og mikse det med frø, tørket frukt og lignende. Dette skaper en god miks som er både smakfull og proppet av proteiner, og kan spises med god samvittighet.

6. Oppkuttet frukt på et fat

Frukt er en klassisk go-to når det kommer til snacks og mellommåltid, men det er ikke alltid at det frister like mye med en banan eller et eple. Da kan det å kutte frukten opp og kombinere ulike frukter og bær sammen være et godt alternativ, da det gjør det både flottere å se på og enklere å nyte. Velg uten noen favoritter som vannmelon, moreller, jordbær osv. og lag deg et lite fat som er både fargerikt og fullt av vitaminer.

De fantastiske fordelene med sunn snacks

Eksemplene over er nettopp dette, eksempler, som forhåpentligvis kan inspirere deg til å prøve noe nytt og nyte en god snacks i hverdagen. Det viktigste er å benytte seg av gode ingredienser og generelt fokusere på mye frukt og grønt samt nøtter, frø og lignende som gir energi og vitaminer.

En sunn matbit bør være naturlig, lav i sukker, laget med 100 % naturlige, ekte matingredienser og fri for skjulte ting som kunstige farger og smakstilsetninger. Å velge en sunn matbit følger den samme sunne tilnærmingen som å velge et sunt måltid – så hvis det har en ingrediensliste som er like lang som armen din, bør du sannsynligvis se andre steder.

Som svar på spørsmålet om snacks skal være en guilty pleasure eller et ernæringsmessig kraftsenter, avhenger det totalt av hvilke snacks du velger. Å motstå trangen til å strekke seg etter en burger, godteri eller chips når du blir rammet av et søtsug kan utgjøre en stor forskjell i helsen din – uavhengig av alder.

Selv om snacking har utviklet et «dårlig image», kan snacks faktisk være en viktig del av kostholdet ditt. De kan gi energi midt på dagen eller når du trener. En sunn matbit mellom måltidene kan også redusere sulten og hindre deg i å overspise ved måltidene. Avslutningsvis, kan vi nevne følgende fordeler med å velge sunne alternativ for snacks og mellommåltid:

  1. Bidrar til å øke stoffskiftet
  2. Gi drivstoff til aktivitetene dine
  3. Hjelper med å komme over cravings
  4. Optimaliser ernæring ved å fylle opp nivåene dine av viktige næringsstoffer gjennom dagen
  5. De kan smake godt og gi deg mye glede mellom slagene

Uansett hvilken snacks du velger å gå for, er det viktig å fokusere på fordelene og det å ha et sunt forhold til mat. Kroppen trenger påfyll, og du kan ta gode valg om hva dette skal være.

Flere artikler