Redd for hudkreft? Da bør du bruke solkrem

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Bruk av solkrem er viktig for å beskytte seg mot solskader og hudkreft. For å få best mulig effekt av solkremen er det viktig å forstå hva som gjør den god og hvordan du skal bruke den riktig. Vi har flere måneder i Norge uten noe særlig sol, men fra påsken er vi mye ute og da er det viktig at vi beskytter oss. Solen er svært sterk, også på våren, og den kan gjøre mye skade på huden vår uten at vi merker det.

Når du skal velge solkrem er det noen faktorer som du bør tenke over. Vi har alle forskjellige hud så det er viktig å velge den kremen som passer til deg og din hudtype. Du bør også velge en solkrem som beskytter mot både UVA og UVB stråler. Husk at også barna trenger beskyttelse mot sola. 

Slik velger du riktig solkrem

Velg en bredspektret solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB stråler. UVA-stråler forårsaker aldrende hud og øker risikoen for hudkreft, mens UVB-stråler forårsaker solbrenthet. Det viktigste du kan gjøre for huden din er å sørge for å ikke bli solbrent, det gjelder både for dem med lys og mørk hud.

Solkrem med høy faktor

Det er en myte at du ikke blir brun når du bruker en solkrem med høy solfaktor. Du blir fortsatt brun, men du kan sitte lengre i solen uten å bli solbrent. Velg en solkrem med en solfaktor (SPF) på minst 30.

Dette vil gi deg tilstrekkelig beskyttelse mot solens skadelige stråler. Hvis du har spesielt lys hud eller skal være i solen i lengre perioder bør du vurdere en solkrem med høyere SPF.

Bruk gjerne høyere faktor i ansiktet enn du bruker på kroppen. Med riktig bruk av solkrem sørger du også for at du ikke eldes raskere enn nødvendig i ansiktet.

Smør deg jevnlig

Smør deg med solbeskyttelse jevnlig, spesielt hvis du bader eller svetter mye. Det anbefales å påføre solkrem minst hver 2-3 time, også etter at du har vært i vannet. Bader du mye bør du vurdere en solkrem som er «vannfast». Selv om kremen er vannfast må du huske å smøre deg gjennom dagen siden den etter hvert vil miste effekten.

Bruk nok solkrem

Bruk tilstrekkelig mengde solkrem for å dekke hele kroppen. En tommelfingerregel er å bruke en mengde som tilsvarer en teskje for ansiktet og en shotglass størrelse for kroppen. Du kan gjerne bruke en solbeskyttelse som kommer i sprayform, da dekker du enkelt hele kroppen og du slipper å bli klissete.

Sjekk holdbarhetsdato

Vi har vel alle vært der når årets første solstråler endelig kommer frem at vi tar frem solkremen fra i fjor. Det er ikke alltid så lurt for den kan miste effekt over tid og du risikerer å bli solbrent likevel. Kjøp ny solkrem og kast den gamle, det er du tjent med.

Ta vare på skadet hud

Unngå å bruke solkrem på skadet hud eller på områder med åpne sår. Solkrem skal heller ikke brukes som en erstatning for klær og skygge. Alene gir ikke solkrem fullstendig beskyttelse mot solskader.

Bruk gjerne solbriller, en bredbremmet hatt og å søk skygge når solen er på sitt sterkeste. Det finnes faktisk også både dagkrem, foundation og pudder til ansiktet som inneholder solfaktor. Perfekt beskyttelse for ansiktet.

Husk at regelmessig bruk av solkrem er en viktig del av å beskytte huden mot solskader og hudkreft. Ta godt vare på huden din og vær trygg i solen.

Trenger du ny solkrem? Ta en kikk her.

God vår og sommer!

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Blush.no

Flere artikler