Så mye bør du gå hver dag for en god helse

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Er du en av dem som synes det er vanskelig å legge inn daglig trening i en hektisk hverdag og som kanskje også har et stillesittende arbeid? Da bør du prøve å legge inn noen spaserturer hver dag. Å gå daglig har vist seg å være med på å holde en sunn og aktiv livsstil uten den aller største innsatsen. Å gå er en enkel og tilgjengelig form for bevegelse som kan ha mye å si for helsen din. Husk at frisk luft også er med på å gjøre underverker for helsen din.

Det er faktisk bevist at å bevege seg minimum fem minutter hver time kan være med på å redusere faren for akutt hjertedød som følge av stillesitting med hele 50 prosent. Med det i tankene kan det være grunn nok for mange til å legge inn noen ekstra skritt her og der, samt noen daglige gåturer.

Fordelene med å gå

Å gå er en av de mest naturlige og letteste formene for trening. Det krever ikke noe spesielt utstyr og kan enkelt tilpasses enhver livsstil og aldersgruppe. Å legge inn regelmessige gåturer i din daglige rutine kan gi en rekke helsemessige fordeler.

Gåturer en effektiv måte å forbrenne kalorier på, noe som kan bidra til å opprettholde en sunn vekt. I tillegg til vektkontroll, kan det å gå også bidra til å redusere risikoen for kroniske sykdommer som hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes og visse former for kreft.

Ønsker du å forbrenne mer kalorier når du er ute og går? Da bør du sette opp tempoet litt og bruke gåstaver. Stavene kan faktisk øke forbrenningen med opp til 40 prosent, men det betinger at du bruker armene aktivt.

Daglig bevegelse er også svært gunstig for den mentale helsen. Det kan bidra til å redusere stress, forbedre humøret og øke kognitiv funksjon.

Hvor mye bør du gå?

Det anbefales at voksne bør være fysisk aktive i minst 30 minutter fire til fem dager i uken. Prøv å økte tempoet litt etter litt for å få enda mer ut av den daglige gåturen. Er du veldig utrent er det bedre at du beveger deg litt enn ingenting, ta det i ditt tempo.

Det kan være greit å vite at det sies at 7500 skritt til dagen er med på å holde vekten. Alt over det vil være med på å forbrenne kalorier.

Prøv å gå såpass at du oppnår moderat intensitet ved å gå i et tempo der du føler at hjertet slår raskere enn vanlig, men at du kan fremdeles snakke uten problemer. For å øke intensiteten kan du sørge for å legge til noen bakker eller gå raskere.

Det er viktig å huske på at mengden du bør gå ukentlig avhenger av din nåværende fysiske form og helse. Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å starte med kortere økter og gradvis øke tiden du tilbringer i bevegelse.

Tips for å gjøre spaserturen mer givende

  • Gå med en venn eller familie: Å gå med noen andre kan gjøre aktiviteten mer sosial og hyggelig.
  • Variasjon: Prøv å variere ruten din for å unngå at du går lei, samtidig som du oppdager nye områder.
  • Musikk eller podcaster: Lytt til favorittmusikken din eller podcaster mens du går for å gjøre tiden mer underholdende.
  • Stavgang: Bruk staver for å bevege overkroppen, og for å få en mer intens trening.
  • Sett deg mål: Sett deg små mål og belønn deg selv når du når dem for å holde motivasjonen oppe.

Å ta daglige gåturer er en enkel, rimelig og effektiv måte å holde seg slank og sunn på, eller for å komme i bedre form. Med bare noen få minutter om dagen kan du oppnå betydelige helsemessige fordeler.

Finn den riktige balansen som passer til din livsstil og fysiske form, og nyt de positive resultatene av regelmessige gåturer for både kropp og sjel. Husk at enhver form for fysisk aktivitet er bedre enn ingen. Ta det første skrittet mot en sunnere og mer aktiv livsstil ved å legg inn noen gåturer i hverdagen din. Du vil rask merke en forskjell i formen og det er vell verdt det. Det er aldri for sent å begynne.

Lykke til!

Flere artikler