Sjekk hva som skjer hvis du spiser dette hver dag!

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Nå går vi den mørke og kalde tiden raskt i møte og det er mange som virkelig sliter i den perioden. Dagene er korte og minnene om sommer og sol er på vei til å bli en saga blott. Mange krabber seg gjennom vinteren med deilige ullpledd, tente lys og en god bok, mens andre så vidt orker å stå opp av sengen. Det er faktisk et par enkle ting du kan gjøre for å overleve den tunge vintertiden. Sørg for å få sollys og spis sunt og riktig. Det er en frukt som som virkelig kan gjøre mørketiden enklere for deg og det er den gule herligheten, bananen!

Bananer er perfekt som mellom-måltid og er veldig greit å alltid ha med seg i tilfelle du skulle ha behov for litt påfyll. Bananer er også perfekte å bruke i bakst, de tilfører sødme og du kan gjerne bruke de bananene som synger på siste verset.

Bananer er noe av det beste du kan spise

banan

Daglig inntak av bananer kan hjelpe kroppen din til å bli sterkere og kan hjelpe deg med en del utfordringer. Bananene inneholder massevis av B-vitaminer og de kan hjelpe mot stress. Jevnlig inntak av bananer kan også være med på å sørge for at barn ikke blir rammet av astma. Faktisk så viste en studie at barn som spiste én banan hver dag hadde hele 34 % mindre risiko for å rammes av astma.

Er du én av dem som ikke er til å ha i hus når «den» perioden nærmer seg? Da kan du og de rundt deg glede seg over at hvis du spiser bananer så kan det lindre PMS-symptomene som kommer kastende på deg hver måned.

Hold deg glad og fornøyd

glad

Vinteren er tung for mange og noen kan oppleve milde depresjoner. Uansett hvor milde de kan være kan følelsen være nok til å sette enhver som rammes ut av spill. Bananer inneholder høye verdier av tryptofan. Tryptofan er en aminosyre som gjøres om til serotonin i kroppen som er kroppens gledeshormon.

Mangel på serotonin i hjernen er en medvirkende årsak til bl.a depresjon. Bananer er den eneste frukten som inneholder både tryptofan og vitaminet B-6. Sammen gjør disse to underverker for kroppen. Du vil føle deg mindre stresset, den vil få deg til å slappe av samt forbedre humøret ditt, og alt det på et lite øyeblikk.

Energi på et øyeblikk

trene

Bananer er også fantastisk for kroppen hvis du er glad i å trene. Bananer gir umiddelbar energi. Faktisk så holder det med to bananer for å ha nok energi til en hard treningsøkt på 90-minutter.

Fun fact: Banan er faktisk egentlig et bær, men hos oss går den som frukt. Når bananen går fra å være grønn til gul og brun øker innholdet av vann og sukker i fruktkjøttet.

Mange kvier seg litt for å unne seg denne fantastiske frukten fordi den inneholder en del fruktsukker, og mange frykter at bananer kan rote til f.eks vektnedgang. Spis det meste med måte og husk at bananer gjør underverker for kroppen din.

Kos deg ?

Flere artikler