Slik dekker du et nydelig høstbord

content-marketing

Anbefalt

ny-nettside

Høsten bringer med seg muligheten for mange hyggelige stunder. Selv om dagene blir kortere og mørkere, passer det perfekt å feire denne sesongen med å invitere venner og familie til en sammenkomst. Lag et vakkert dekket høstbord, det vil gjøre det hele ekstra hyggelig og virkelig sette stemningen for kvelden. Det finnes flere tips og triks for å skape den lune og hyggelige stemningen som høsten er så kjent for, og vi har tatt en kikk på hvordan du bør gå frem.

Høsten kan for mange føles litt vemodig siden vi legger sommeren bak oss, men høsten er også en fin tid, perfekt for å samle gamle og nye venner til en hyggelig stund. Pynt opp og bruk lys og høstlige farger for en ekstra koselig stemning.

Velg høstlige farger

Høsten er kjent for sitt rike utvalg av farger, fra dype røde og oransje til jordnære brune og gulltoner. Når du begynner å dekke bordet ditt, velg en fargepalett som gjenspeiler høstens varme og vakre nyanser. Bruk gjerne høstblader, gresskar, epler, kongler og pyntegjenstander som gir en følelse av høst.

Bruk naturlige materialer

Høsten handler om naturens skjønnhet, så hvorfor ikke bringe litt av den inn i borddekorasjonen din? Bruk naturlige materialer som tre, løv, gresskar, epler og steiner for å gi bordet ditt en autentisk høstfølelse. Du kan også bruke lin og bomullsservietter for et rustikt preg, gjerne med noen fine serviettringer.

Elegante duker, løpere og brikker

En elegant duk eller løper kan være midtpunktet på et vakkert dekket bord. Velg en duk i en dyp høstfarge som rød, gull eller dyp lilla. Hvis du foretrekker en mer avslappet stil, kan en løper være et godt valg. Du kan gjerne bruke flere løpere slik at de også fungerer som bordbrikker.

Lys opp for god stemning

Lysestaker og lyslykter sørger en varm og intim atmosfære på høstbordet. Velg lysestaker i kobber eller gull for en touch av eleganse, eller gå for rustikke lysholdere i tre. Svarte lyssestaker er også populære og vil fungere som et blikkfang på bordet.

Velg gjerne noen lys som passer til resten av pynten din. Et lysfat ser også utrolig flott ut og er med på å skape den gode høststemningen. For ekstra hygge kan du unne deg noen duftlys med høstlig aroma.

Høstlige blomster

Ingenting lyser opp et bord som en vakker blomsteroppsats. Velg blomster i høstens farger, som oransje roser, gule solsikker eller dyp rød dahlia. Kombiner blomstene med høstblader og kvister for en naturlig og høstlig effekt. Du kan også bruke kunstblomster om du ønsker det. De kan brukes igjen og igjen og kvaliteten nå er så god at de nesten ser naturlige ut.

Det fineste du har

Når du dekker bordet, bruk det fineste servise og de fineste glassene du har. En vakker tallerken og elegante glass gir måltidet en spesiell følelse. Du kan også legge små høstlige dekorasjoner på tallerkenene, som et lite gresskar eller en kongle, sammen med noen fine servietter, gjerne i naturmateriale.

Personlige preg

Til slutt, legg til personlige preg som viser gjestene hvor mye du setter pris på dem. Skriv håndskrevne navnekort eller takkekort, eller gi hver gjest en liten høst gave som du legger på tallerkenen. Bruk koselige servietter for prikken over i én.

Et vakkert dekket høstbord sørger for den riktige stemningen for en minnerik sammenkomst, og vil gi gjestene dine en følelse av varme og velkomst. Med riktig fargepalett, naturlige materialer og omsorgsfull dekorasjon, kan du skape et høstbord som vil bli snakket om i lang tid fremover. Så sett deg ned, nyt høstens smaker og farger og la  den gode samtalen sprudle rundt et nydelig dekket høstbord.

Lykke til!

Denne artikkelen inneholder sponsede lenker fra Prinsessbutikken.no

Flere artikler