Slik dyrker du din egen Ingefær

content-marketing

Anbefalt

Det er noe eget med det du klarer å dyrke frem selv. Det er nesten så smaken blir en helt annen og mestringsgleden skyter i taket. Noen vekster er vanskelig å få til og krever en stor porsjon tålmodighet, mens andre vekster nesten klarer seg selv. Slik er det nemlig med ingefæren.

Ingefær er enkel å få til og krever veldig lite oppfølging, samt at du vil ha ingefær tilgjengelig hjemme nesten til evig tid. Ingefæren får faktisk røtter ut til siden og trenger derfor en vid potte. 

Slik dyrker du ingefær

ingefær

Først må du skaffe en ingefærrot, enten fra en gartner/ hagesenter, eller du kan kjøpe en økologisk ingefær på butikken. Kjøper du ingefær på butikken må du sørge for at ingefæren er så fersk som mulig. Jo tørrere ingefæren er jo lengre har den ligget i butikken. Finn en annen ingefær å ta med hjem, gjerne en med litt skudd.

Slik gjør du:

  • Legg roten i vann over natten, 
  • Sett ingefæren i jorden. Har den skudd skal de peke oppover, og de skal være over  jordoverflaten. Har den ikke skudd, legger du ned hele knollen og dekker den med jord. 
  • Dekk potten med plast frem til ingefæren spirer. 
  • Gi roten din en god porsjon med vann og sett den et sted hvor det er varmt uten at den står midt i solen.
  • Etter en måned vil roten få skudd og begynne å slå rot. 
  • Når den har fått skudd må du flytte den slik at den står varmt og lyst, gjerne i en vinduskarm hvor solen treffer.
  • Vann ingefæren din jevnlig, gjerne med en spruteflaske.

Høste ingefær

ingefær

Etter ca. 6 måneder kan du regne med å høste litt av avlingen din. Grav ned til ingefær-roten og skjær av det du trenger. Legg tilbake resten og dekk til med jord igjen. Gjør du dette hver gang vil du nesten aldri gå tom for fersk ingefær. Du kan også høste hele ingefæren om du heller vil det. 

Ingefærplante

ingefær plante

Ingefæren blir en vakker grønn plante som minner litt om bambus. Den tåler ikke frost overhodet, og må aldri ha det kaldere enn 10 grader. Husk at Ingefær er en tropisk plante og du bør derfor etterligne de tropiske forholdene så godt du kan.

Tips: Sett gjerne ingefærplante din ut om sommeren. Den trives lyst, varmt og lunt, men ta den inn lenge før frosten kommer. Den tåler ikke kulde eller frost, da vil den dø med en gang.

Flere artikler